Dagens reflektion.

Sedan i går eftermiddag har det varit ett hejdlöst tjat på massmedia, att några Landstingspolitiker och högre chefer i landstingen fått förtur till influensaviccinationen. Men inte är väl det så konstigt och inte heller fel.

Det handlar om funktioner i lanstingorganisationen som är de viktigaste beslutsfattarna och de som har ansvaret för att organisationen ska fungera också i ett läge med pandemi utbrott. Varje organisation med akut samhällsviktig funktion borde tänka lika dant.

Jag är helt säker på att varje storföretag i landet har en strategi för ev influensa utbrott, där ingår säkert, influensaviccination för några utvalda. Men där kommer naturligvis inte massmedia åt uppgifter. Så därför ger man sig på de som ska ansvara för att vår sjukvård fungerar också i ett kaos läge.

Fy skäms massmedia i allmänhet och, Nota Bene, TT i synnerhet. TT borde hålla sig för god för sådan faktalös ryktesspridning, men istället gick TT i täten.

Jag känner mig besviken.

För övrigt tycker jag att Maria Wetterstrand borde bli stadsminister i vår nästa regering.

Så var det med det.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *