Dagens.

Jag var på ett trevligt möte med Vikbolandets socialdemokratiska förening i går kväll. Där fick jag en uppsträckning: – Mona Sahlin är nu vald som våran partiledare och då ska vi ställa upp bakom henne-

Javisst så är det. Jag brukar själv säga att vi ska stötta våra fötroendevalda och också se till att de har rätt information. Detta är viktigt för vårat demokratiska system. För vad händer annars??

Jo vi kommer att få ett gäng “Hårdhudingar” som tål vad som helst och utsätter sig för vad som helst bara för att få ha makten. All kritik och missnöje skakar de bara av sig och går vidare. Det är ändå deras eget, som är viktigast. Alla andra de som är som oss vanliga människor, de backar ur och går undan. Man kan inte ta en massa overhäftigt skit från människor som man försöker göra livet så bra som möjligt för.

Så nu står vi inför val till våra lokala demokratiska organ, Landsting och kommunfullmäktige. Listorna ska faställas på arbetarkommunens representanskap. Här gäller det verkligen att se till att våra företrädare är de som vi vill stötta, som lyssnar på oss när vi informerar, som framför de åsikter som vi hoppas att de ska göra. Om vi har några “hårdhudingar” eller några “lakejer som nickar och bockar i takt” när hårdhudingarna bestämmer så gäller det att stryka dessa.

Men som väl är så har väl inga sådana hos oss…. Tanken faller ju för all del på Helena Andersson-Molina som byter parti så snart det drar ihopsig till att åka ut Landstinget.. Och för allt i världen också på den valberedning som har mage att sätta in henne på valbar plats på våran lista, vi har väl för sjutton egna kandidater.

Så med detta i ryggsäcken tänker jag stödja Mona Sahlin som våran partiledare. Men jag tycker ändå att Maria Wetterstrand kan bli en himla bra statminister, synd att hon inte är med i vårat parti.

Så är det med det.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *