Dagens

Idag är det inget som rinner till. Hustrun var ganska pigg vid frukosten så vi har pratat klart om det mesta. Så nu ska jag ägna mig åt min favoritsysselsättning, fixa med båten. Det är en åretrunt syssla som gör mig glad. Vi planerar en två månaders segling till sommaren så bara tankarna på det är ju upplyftande. Skönt.

Fast det är klart, jag såg i bladet att nu har moderatregeringen med Husmark-Person i spetsen sagt, aha vad var det vi sa! Svenska småbarnsföräldrar ljuger och fuskar. Antalet vård av barn dagar, har sjunkigt kraftig sedan moderaterna införde intygskrav från dagis på att barnen varit hemma när föräldrarna har sagt det. Skäms på er småbarns föräldrar som har ljugit…. Men det är något som inte stämmer, bland de småbarnsföräldrar som jag känner är det nog ingen som varesig ljuger eller fuskar. Hur är det bland de småbarnsföräldrar som du känner?

Nu finns det nya förslag på att flytta Vrinnevisjukhuset till Linköping. Jag bara lite i taget alltså. Men det kommer nog. Var det inte det Vrinnevilistan och Helena Andersson-Molina skulle stoppa?? Det ser inte ut som de har lyckats så bra. Snart är vi där förre lanstingsrådet, numera Östgötatrafikens VD, Paul Håhansson sa. – Gör ett stort och effektivt sjukhus i länet-

Appropå Paul Håkansson numera VD på Östgötatrafiken, så morras det om att biogasupphandlingen till bussarna, inte har gått rätt till. Nähä, gasproducenten i Linköping, där bussarna finns har fått ett långt avtal. Men är inte det bra då? Det finns idag inget alternativ, dessutom så har de genom detta förfarande säkrat det företaget och dess anställda för tid framöver. Är inte det ett bra sätt att hantera våra gemensamma tillgångar på? Är det inte det modet, som vi saknar på så många andra nivåer? Bra Paul Håkansson !

Så nu har jag pratat lite på kortvågsradion också. Jag är radioamatör och varje morgon 8,45 har vi en kontakt mellan likasinnade över götalandsområdet. Det är jättetrevligt och kan dessutom understundom, vara en stor tillgång..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *