Dagens reflektion.

Hustrun var till Ikea i Linköping för att bla. köpa röda julljus. Tyvärr det finns inga! Men vi har ju vita! Var beskedet. Ska nu Ikea börja styra våra jultraditioner också, inte bara vår heminredning. Ja det verkar ju så. Men det kan ju vara så enkelt att de inte tagit hem några röda ljus i år. Min hustru är som de allra flesta hustrur (underbar) så hon köpte vita istället eftersom det inte fanns röda. Om alla gör så har ikea lyckats med sin affärside sälj de vita först så vi inte har dem liggande på lagret. Allt medan tillverkaren av röda julljus går på knäna och sparkar personal.

Jag träffade en handlare på en ö i Stockholms skärgård en gång. Det var länge sedan, nu finns det väl inga handlare kvar där heller, ja skumma småhandlare förståss, men det är en annan sort. Den här livsmedelshandlaren hade rågbröd på sina hyllor, men brödet var lite mögligt. En kund påpekade det och frågade efter färskt bröd. Har inget, svarade handlaren med sin sträva röst. Men, sa kunden, jag såg ju att du fick brödleverans med båten på förmiddagen idag. Då svarade handlaren, ja det kan så va med det gamla ska ta slut först och det är ingen som har dött av lite mögel.

Så lycka till Ikea.

I karlskrona Sveriges vackraste stad, hade kommunfullmäktige möte i förra veckan. En kvinnlig miljöpartist ville slå ett slag för den svenska yttrandefriheten. Hon klev upp i talarstolen och sa, med adress till utländer: “Vi får säga slicka fitta på morgonen och suga kuk på kvällen utan att det bryter mot någon lag” Jaha, vad är det för upplysande med det inlägget undrar jag. Såvitt jag kan höra så är det ett mycket vanligt uttryck bland våra ungdomar idag varesig de kommer från Sverige eller något utland. Så jag tror att de flesta vet hur sveriges yttrande frihet fungerar. Nu vet också Karlskronas kommunfullmäktige det…

Såg i bladet att det är högkonjuktur på villainbrottsmarknaden. Människor är oroliga och polisen gör allt de kan, det är ju snart gjort, men inget tycks hjälpa. Det talas om att skaffa vakter, medborgargarden, övervakningskameror mm. Själv har jag löst problemet enkelt. Jag har satt upp en skylt i hallen på den har jag textat, både på svenska och estniska, – Du tjuven, om du hittar något värdefullt hos mig så säg till så delar vi på det. – Vem vet, kanske ställer dom in en ny TV till mig istället för den gamla skit TV´n som jag har.

Vi får se hur det blir med det.

1 comment

  1. Det slog mig plötsligt att det kanske är tillverkaren av röda julljus som tvingas försörja sig på villainbrott nu och i förlängningen är väl det IKEAs fel som inte köper in tillräckligt av den typen av ljus…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *