Dagens reflektion.

Ingen vaccination. När jag kom till vårdcentralen i Skärblacka, 15 minuter före utsatt tid, var det kö. Det var ingen vanlig kö utan fullt…. Hela vestibulen var fullpackad och ute på gården var det säker 150 personer som trängdes och tryckte på mot entrèn. I ett försök att få ordning i kön delades det ut nummerlappar men bara till några och av dem stod många långt bak och kunde inte ta sig fram. Inne i lokalen användes distriktsköterskemottagningen för ändamålet. Där kunde tre personer i taget tas in, därefter skulle de tränga sig ut genom hela hopen som stod utanför och pressade på för att komma in. Snacka om kaos! Det hade gått att ordna detta på ett mycket smidigare sätt det är jag säker på.

Jag åkte hem, vägrade att stå i denna kö och trängas.

IFK Norrköping vill köpa idrottsparken av kommun, men bara för en spotstyver ynka 3,5 miljoner bjuder de. Det är vad priset är för en nybyggd villa med hyggligt läge. Naturligt vis har detta ingått i deras planering redan från börja för jag är säker på att det finns hur mycket pengar som helst att tjäna på uthyrningsverksamhet på idrottsparken och naturligtvis skall dessa inkomster tillfalla kommunen vår gemensamma kassa eftersom det är vi som har betalat bygget. Bort med IFK helt och hållet från Parken. Vill de spela sina matcher och träna där så är det ok men de ska betala hyra som alla andra får göra. Övriga fotbollsklubbar ska också ha tillgång till arenan på samma vilkor. Inte behöver Åtvidaber bygga en egen arena de är välkomna till oss för att spela. Det ska bli intressant att följa den här såpan. Det är ju så när personer i ledande ställning sitter på för många stolar, då bäddas det för egen del.

Jag hoppas att Folkbladet fortsätter att följa upp detta på samma förtjänsfulla sätt som det hitintills har bevakat “Affären Idrottsparken” För det vore ju för djävligt om vi skulle låta babbelgubben Mattias Sundin, Folkpartiet och Folkpartiets “Gubben i lådan” Åke Bjurhamn sköta bevakningen.

Idag ni mina vänner, ser det ut att bli sol. Härligt

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *