Dagens

Sitter ensam hemma utan bil… Jag hoppas att det låter lika ängsligt som det känns. Men visst är det konstigt att det ska vara så svårt att vara utan bil. I dessa miljökonsekvenstider så är väl bilåkandet en sådan sak som vi enkelt skulle kunna minska på. Vi i Sverige är mycket miljömedvetna fyra av fem känner ett personligt ansvar för sådant som påverkar klimatet. 4 av 5.. det är vi nästan bäst i världen med. Och det behövs. Vad kan jag göra? Vad är mitt ansvar? Jo jag ska iallafall cykla och hämta min bil på verkstaden i eftermiddag, den är på reparation, katalysatorbyte..

Julstressen breder ut sig vi handlar och handlar och handlarna hoppas att vi handlare ska öka handlandet också denna jul så handeln kan slå nya rekord.. Vi kommer att sätta sprätt på 2700 kr/person i julhandeln om prognosmakarna får rätt. Själv kommer jag att inta en något sparsammare hållning, en mager pension räcker inte så långt.

Appropå mager så såg jag att Islänningarna har det svårt. Mediadrevet har tappat intresset för Island nu när vi börjar att få det lite bättre. Nu gäller det att bara prata possitvt och då kan man inte nämna Island. Men jag kan. Jag tänker byta ut skinkan från de illa medfarna svinen i Sverigen mot något annat och vad kan jag handla från Island för att stödja Islänningarna….? De har ju bara fisk! Fisk på julbordet istället för skinka är säkert bra för de flesta men jag då, jag äter ju inte fisk. Får väl bli får istället då. De finns ju på Island eller möjligen lite ull grejor då. Ullvantar.

Kan vara bra med vantar för kylan breder ut sig i Svedala och då menar jag den ekonomiska kylan. Enligt LO, så har de rika blivit mycket mycket rikare på de senaste åren medan den fattigare gruppen bara har fått det lite bättre. Och jag vill påpeka att de rika som omtalas här är inte människor med normala inkomster utan den som har månadslöner i storlek med oss andras årslöner…

Snart dags för oss vanliga människor att starta ett nytt parti. Kanske LO skulle kunna… nej för faan LO bossen Vanja har ju månadslön som är som min årslön. Hon är inte rätt person. Vem?? Vilka?? vill ta vårat parti idag.

1 comment

  1. Jag skulle helst rida till jobbet men man får inte parkera hästar i vårt cykelskjul (säger vem förresten!)… Ropen skalla – havremoppe åt alla!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *