Dagens

Nu är det måndag. En helg med många mil i bilen och ett fantastiskt julbord i Karlskrona, sitter i kroppen. Trött och fortfarande proppmätt. Det är inte klokt vad man proppar i sig för att berika krögarna… Men vi träffar ju också släkt och goda vänner med julbord som anledning, så det är väl Ok då.

Något som inte är ok läste jag om i bladet, regeringen har skapat regler som gör det tillåtet att ta ut ut extra avgifter i skolorna. De extra avgifterna ska vara “frivilliga” men det vet vi ju hur frivilligt det är…. Kommunerna måste inte godkänna detta och jag hoppas verkligen att Norrköpings kommun har kraft nog att säga klart och tydlig NEJ till dessa liberala äventyrligheter. Jag hoppas också att alla andra kommuner säger nej. Skolan ska vara skattefinansierad och börjar vi tumma på det så vet vi inte var det slutar.

Var det slutade i Köpenhamn för en hel del ungdomar, har vi fått veta i media. Tillfälligt omhändertagna, med handfängsel mm. Det är jättebra med ett engagemang för vår natur och klimat. Men i sina yttringar måste de demokratiska spelreglerna följas. Självklart gäller det hos oss som har en fungerande demokrati. Det gynnar ingen, varken sakfrågan eller demokratin, då det utmynnar i skadegörelse, stenkastning och övergrepp på människors rättighet att möten. Respekt för dessa spelregler måste finnas annars har vi som sista utväg att med polisen som handräckning upprätthålla lag och ordning. Tänk på det ni som inte följer demokratins umgängesformer, Ni skadar mycket mera en vad ni gör nytta.

Appropå nytta så såg jag att HANDLARNA passar på att sko sig till jul. Priset på nötter har stigit med 8 % och.. hör och häpna, de stackar grisarna som fått släppa till sina julskinkor, ska göda/berika handlarna med ytterligare 5% prispålägg. Detta i en tid med deflation där ingen annan kan få upp sina inkomster. Fy för dessa jultomtar som bara tänker på sig själva.

Självisk är man inte när man gör som man själv vill utan först när man tvingar andra att göra som man själv vill. Som läkemedelstillverkarna tex, det uttnytjar våra system för att hålla nere läkemedelskostnaderna för var och en, på så vis att de kan chock höja sina priser. De skor sig som fanken på skattebetalarnas bekostnad. Fy så osolidariska de är. Ingen tomte kommer till dem men det behövs ju inte, de fyller sina säckar med med våra skatter. Hoppas att Robin Hood, tar dem på julafton.

Så det så.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *