Dagens reflektion.

Jag har i bladet, läst något glädjande. Norrköping kommuns vård och omsorgskontor, ni vet gänget som tar hand om oss när det behövs. Åldringsvård, hemtjänst, specialvård (LSS) mm mm det gör mycket alltså. De har i en landsomfattande undersökning placerat sig bland de tjugo bästa i landet. Det tycker jag är bra. Undersökningen avser: Tillgänglighet (det betyder hur lätt det är att få tag på någon), Delaktighet (det betyder hur mycket inflytande man har över sin situation) hur brukarna…. (vilket felaktigt ord, vi är ju deras kunder och uppdragsgivare eller hur?) upplever kvaliten och hur medicinsk och social stöd fungerar.

Det är ju glädjande att vi som uppdragsgivare kan känna att vi får det vi beställer. Skönt med ett sådant, Vård och Omsorgskontor, med förtroende valda och tjänstemän.

Nu tänker skolminister göra en insats för att förbättra bla, mattekunskaperna bland lärare och elever. Han, skolminister Jan Björklund (F) har beslutat att återinföra Lektorer i skolan. Lektorer ska fungera som en typ av gruppledare för sina respektive ämneslärare, tex mattelärarna. Lektorn, ska ha koll på att undervisningen sker på ett bra sätt och att kunskaperna i gruppen är ok. Det var ju så förr att vi hade lektorer som huvudlärare med just det ansvaret, men lärarna ansåg sig goda nog att klara sin uppgift utan överordnad kontroll så de togs bort. Nu tycker skolminister Jan Björklund att kontrollen behövs igen. Ett ovanligt bra förslag för att komma från Folkpartiet tycker jag. Men varför tror jag att det är ett bra förslag då? Jo därför att kommunens Folkpartist, Mathias Sundin inte ha pratat om detta och eftersom han inte har det så tror jag att det är ett bra förslag, men det förstår kanske inte Mathias Sundin (F)

Till slut vill jag säga att det är tur att vi får kontrollerad mat till våra gamlingar. Fryst/kall mat diskuteras av både kreti och pleti men saken är den att det är det bästa alternativet. Den kan ätas när det är lämplig tid efter en kort stund i micron, den är tillredd på ett mycket bra sätt och håller högsta kvalite. Kontrollen är nogrann och finns det något fel så uppdagas det direkt. Det enda som är mindre bra är den långa transporten, så jag hoppas att beslutet om nytt storkök i Norrköping kommer till stånd snart.

Restaurangkött testades inte, enligt Folkbladet idag. Vilket förde med sig att 200 kg kött som sålts till resaurangerna, kan vara smittat med “galna ko sjukan” Kontrollen som gjordes var för sent och då var köttet uppätet. Veterinär kontroll av kött ska görs bara om det är äldre en ETT PAR ÅR…!!

MUUUU

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *