Dagens reflektion.

Nu har jag varit ute med bilen och kört till Norrköping och tillbaka ca 4mil i detta såkallade snökaos. Men inte är det något kaos inte. Vi har regler för vinterdäck på våra bilar som gör att vi kan ta oss fram överallt i alla väglag bara vi kör med omdöme. Det är bra, för våra väghållare har inte lärt sig att ploga snö, de vräker ut salt istället. Det skapar bara modd och när det sedan fryser så är plogning omöjlig. Om väghållarna någon gång prövar att gå till fots i saltmoddet så skulle de upptäcka att skorna flyter på modden, det är lätt att förstå att så gör också bildäcken. Så ploga för tusan och sluta skylla er okunnighet på “Snökaos” för det är det inte!

Jag läser i bladet att ett Finskt företag är intresserat av att göra sprit av matavfall i Norrköping, märkligt vi har ju redan Agroetanol är inte de kvar på banan längre??Undrar förrestan vart Norrköpings kommuns planer om en biogasanläggning tog vägen? Gick de pengarna till Idrottsparken också?

Apropå idrottsparken så har Folklbladet idag avslöjat att IFK tänker ge sig in i fastighetssvängen och bygga bostäder på sina träningsplaner… Många miljoner ska det ge till IFK. Men att det blir brist på träningsplaner gör inget, “det får vi lösa på annat sätt” säger en IFK representant. Nä nä det är väl bara att gå till kommunen och begära nya träningsplaner. Hmm undrar om jag inte kan ana en viss Riksbyggechefs ( Hans Lundin) hand här också???

Bra Folkbladet, fortsätt att bevaka den här affären. Hoppas att också NT kan få upp ögonen, för här behövs en grävande och avslöjande journalistik verkligen.

Men det behövs också ett beslutsamt Kommunfullmäktige. – SÄTT STOPP FÖR IFK:s idrottsparks köp nu!-

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *