Dagens reflektion.

Tänk va, tiden är ur led. USA som i så många år haft ett teknikembargo lagt på Ryssarna ska nu sälja SAAB till dessa ryssar. Det är nämnligen Rysska -Oligarker- som är ägarna bakom det hollänska sportbilsföretaget. Ja ja, inte gör det mig så mycket men jag noterar bara att när det gäller Amerikanska företag så finns det ingen idealitet det är bara Guden Mammon som de rättar sig efter. Men som sagt för min del är det OK med SAAB som ryss, lite sorg känner jag ju som SAAB fantast att den inte fortfarande kan vara i svensk ägo men det beror ju på de svenska kapitalisterna som en gång sålde SAAB till GM Amerika. Det var den stora tavlan.

Vintern står för dörren, vilket uttryck den står ju för fönstren också. Här snöar det och termometern visa -8 grader. Just nu är det tur att jag har ett bundet elavtal. För elleverantörerna, kärnkraftägarna, skiter i att hålla igång sin produktion. Två kärnkraftverk står delvis avställda. Men vad spelar det för roll de höjer ju bara priset…. Så kan de jobba som inte är utsatta för kunkurrens. Skamligt med dessa privata monopol eller kanske rent av karteller. Och, inte har vi någon regering som kan rå på dessa elbolags makfullkomlighet.

Nu ska jag ge mig ut och köra bil i det här vädret. I Valdemarsvik tar sig inte bussarna fram för vägarna är inte snöröjda, enl Östgötatrafiken. Jahaja, bussbolagen kanske måste sätta lite bättre däck på sina bussar då. Men det var nog svårt att ta sig fram på morgonen för inte ens tidningen var i tid, och det brukar den alltid vara. Våra tidningsbud är tuffingar som alltid tar sig fram. Bra!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *