Vintersolståndet

Idag är det vintersolståndsdagen. Det betyder enligt modern vetenskap att vi har årets kortaste dag med solen så långt från oss som den kommer. Så nu börjar den smygande återgången då solen kommer närmare. Tack

Enlig gammal vetenskap, “Bondepraktikan” så har den här dagen en annan innebörd. Den säger att: -Det väder som råder i dag, kommer att hålla sig i 40 dagar utan någon större förändring- Så gott folk i år kan ni satsa på säsongskort till skidbacken det kommer att löna sig. Det går också att satsa på nya skidor för längdskidåkning. Vi här i trakten av Norrköping har ju många natursköna skidspår att njuta av nu när det finns snö. Glöm för all del inte vallan.

I går bakade hustrun och jag… Vörtlimpa till jul skulle det bli. Men det blev det inte. Skorpan blev fin och smakade bra men längst in var det bara smet, helt oätligt.

Smet det gjorde också jag, med orden att vi köper limpan istället. Hustrun, som är den envisare av oss, ger inte upp och håller just nu på med en ny. Hörde från köket att det var sjutton vad den jäser dåligt. ja ja, skomakare ska bliva vid sin läst.

Läst, har jag gjort husorganet Folkbladet. I dag är där en strålande bra insändare om en “funktionshindrad ung kvinna” kontra några helt “normala” unga kvinnor på samma buss. Det är en mycket tänkvärd insändare.

Såg i bladet att 30% av männen i sverige, köper sina julklappar på julafton. I sista sekunden alltså. Jag är ju inget undantag. Tycker förresten att det är bra, då har jag ju hela facit på vilka som varit snälla eller inte. Christina Husmark-Persson (M) ska inte få någon julklapp av mig iallafall. Det ska bara Maria Wetterstrand (MP) få hon växer hela tiden, inte som degen utan som en tänkbar ledare för Sverige.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *