Dagens reflektion.

Idag är det Juni?? Nähä jag har inte virrat till det. För en tid sedan berättade jag att Bondepraktikan påstår att de tolv första dagarna efter julafton, återspeglar kommande tov månaders väder. I dag är det alltså Juni och solen har gått upp på en klarblå himmel och ett gnistrande klart väder. Vinden omkring Nord. Ett högtryck dominerar östra och södra götalande. Kan man önska sig bättre? Nu laddar jag för semester i Juni och kommer då att segla sydvart längs ost och sydkusten. Härligt. Ännu så länge kan jag ju tro på dessa spådomar.

För dagen gäller det att förbereda nyårsaftons kalaset. Det gäller ju att fira det nya året, säger man. Jag föredrar att fira att jag har klarat av det gamla året. Det har varit många händelser som i små steg förändrar ganska mycket i mitt liv när jag summerar. En större grej är att jag har slutat jobba med avtalspension. Efter trettisju år på skärblacka bruk och trettifem av dessa år i skiftgång, så tycker jag att jag har förtjänat att slippa jobba längre. Nu styr jag över min tid själv och det är mycket skönt. Saknar jobbet gör jag inte. En hel del av arbetskamraterna saknar jag naturligtvis och några av dem tycker jag att det är så himla skönt att slippa. Tänk vad en eller ett par taskiga människor kan förstöra i ett helt lag.

Den nyvunna friheten ska jag använda till en långsegling, eller i varjefall en längesegling. Planering pågår och jag ser verkligen fram mot det kommande året då vi ska göra en generalrepetition på två månader. Därefter är vi mogna för beslut om vår seglingsframtid. 2010 är alltså ett spännande år.

2010 är också valår. Ska vi ha denna pyttipanna regering kvar eller ska vi byta ut den mot en annan pyttipannaregering. Det är frågan. Hur som helst så måste vi ha en riksdagmajoritet som så rättvist som möjligt, fördelar de tillgångar som vi har i Sverige. Vi kan inte tillåta oss att låta några inkomstklyftor öka och inte heller klyftorna i levnadstandarden för medborgarna. Om klyftorna ökar så ökar också grogrunden för extremism på alla nivåer. Vi har i många många år sluppit detta i sverige och det beror just på att vi haft en rättvis fördelning och enn trygghet i våra sociala skyddsnät. Jag tycker nog att den nuvarande riksdagsmajoriteten har glesat ut detta skyddsnät betänkligt och jag tänker rösta på det parti som säger sig vilja minska maskorna igen. Men???

Vilket parti säger sig vilja göra det?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *