Dagens reflektion.

2:a dagen på det nya året 2010. Det känns härligt att fundera på vad jag vill göra med det kommande året. Inget är försent det är bara att jag bestämmer mig för vad. Det är klart att det finns naturliga begränsningar som jag inte vill eller kan rucka på men mycket går att göra ändå, så nu ska jag fundera. Undrar om jag har funderat klart innan det nya året har gått?

När det här nya året har gått så är väl KD -krisdemokraterna- ute ur riksdagen iallafall. Inte så konstigt, för är det någon som sålt sin själ för att få vara med de stora grabbarna och leka regering så är det väl Göran Hägglund. Han har gått med på allt storebror har sagt åt honom. För att inte tala om hans fiasko när det gällde fastighetsskatten. Många med mindre hus och lägre inkomster har förlorat på den medan de med jättehus har tjänat massor på sänkt fastighetsskatt. Många andra för KD viktiga ideal har han tummat på för att få njuta av maktens sötma.. Tänk bara på homoäktenskap… Ojojoj, Krist demokraterna hur ska det gå?

Maud Olofsson, Centerpartiet, är väl heller inte med när året är slut. Det hörs ju på hennes partinamn att de ska vara i mitten men hon har dragit ut det annars ganska ansvarfulla Centerpartiet så långt på högerkanten att det håller på att försvinna utanför kanten. Möjligen kan centern rädda sig genom att putta ut Maud över kanten och återgå till sina vanliga värderingar. Maud Olofsson skyller hela tiden ifrån sig och på andra. Trots att det är hennes egna tillkortakommande som orsakar allt. Senast försökte hon skylla på att hon fått så mycket tuffare bara för att hon är kvinna?? Jaha är det det hon är?

Moderaterna försöker bita sig fast. Nu ska Fredrik Reinfeldt ta itu med sitt parti och sin regering. Cristina Husmark-Persson ligger väl dåligt till nu. Hon har skadat sitt parti, ja inte för att hon heter Persson utan för att hon har drivit Moderat politik och dessutom sagt det. Försämra för de som har det dåligt till förmån för de som har det bra är ju Moderat politik, men det får inte Cristina Husmark-Persson berätta så folk förstår det. Aja baja.

Miljöpartiet går mot ett strålande år… Inte bara för att norrköpingpolitikern Mattias Ottosson och några vilsna själar i facket, säger att Sverige bör satsa på kärnkraft. Det kan ju göra det mesta strålande, vilken okunnighet driver dem. Nej Miljöpartiet har ett eget budskap som bär utmärkt. Så har de två språkrör, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, som på ett bra sätt för ut partiets budskap så att vi andra förstår vad de menar. Partisympatierna är också tydliga, MP går fram starkt.

Mitt parti klarar sig också bra men kanske mer på borgarnas oförmåga en på egen förmåga. Jag frågar alltid, vad vilja socialdemokraterna göra för de som inte har det så lätt och hur ska de görat?

Hur gör Jägarna för de som inte har det så lätt? Jo på första vargjaktdagen lyckades de skjuta på minst två vargar i Värmland. Men enligt tidningen så är det oklart om någon träffade eller om de bara skadesköt.. Det tycker jag är konstigt i vanliga fall är de ju ganska bra på att skjuta hundar så visst borde dom väl klara att skjuta varg också..

Jag ska fylla mitt kommande år med fredligare saker, men jag har inte funderat klart ännu. Gott nytt år mina vänner.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *