Filosofiska Helgtankar

Trettonde dagen efter jul och vi kan notera köldrekord. Ja rekord för i år alltså. Annars har det varit betydlig kallare en så här. Jag mins en gång 1965 tror jag det var… Nä nu ska jag inte skriva gammla minnen, I går kväll åkte jag över slätterna vid Tåby och då visade biltermometern -19 grader, inte motortemperatur alltså, det var ute temp. Visst känns det läskigt kallt.

Läskigt kallt är det också i Norrköping, Hells Angels har slagit sig ner där. Nu krävs det krafttag av polisen -vi ska inte ha sådana organisationer här- men hur ska vi kunna jaga bort dem då?Först måste de ju göra något olagligt. Eller hur? Vår rättsuppfattning säger att människor är lagliga så länge de inte är olagliga. Så saken är klar, vi kan inte jaga bort dem så länge de håller sig inom lagens gränser. Polischefen, Löving sade sansat att “vi måste se på varje individ för sig” Bra Löving, men när de gör något ska det vara klippt.

Jag ser ut genom fönstret och ser att det kommer lite snö igen. Det är ju fantastiskt vackert. Den här “globala uppvärmningen” är just nu långt borta i medvetandet, nästan lika långt bort som svininfluensan. Svininfluensan har dött det är alldeles tyst om den. Men men, jag såg i bladet eller möjligen tv, att det kommer fästingar med fåglarna söderifrån och dessa fästingar bär tyfus med sig!.. Så nu djäklar är det snart igång igen… massmedia hallå!

Var det den trettonde dagen efter jul som de tre vice männen kom till Jesus med presenter? Det ska bli spännande att se vilka vice män som åstakommer något idag. I morgonens radioprogram “Filosofiska rummet” satt flera vice män och kvinnor och var överens om att Sverige inte har någon filsof av klass att skryta med. Men vad är då en filosof? Jo någon som kan tänka nya saker och se gamla saker ur nya perspektiv samt berätta detta för andra. Saken är klar, med tanke på alla bloggare som finns så vill jag påstå att det ändå vimlar av filosofer.

Det var mina filosofiska tankar för idag.

1 comment

  1. Polisen åker omkring här i området som aldrig förr. Men så bor man ju bara 100m från HA’s lokaler… För övrigt – vill man hitta en filosof, besök närmaste mellanstadieklass! Nä, nu är det allt dax för 11-kaffe!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *