Lördagens reflektion.

Tänk att vakna tidigt en Lördagmorgon och få se Åsa Torstensson, Centerpartistisk infrastrukturminister i den Borgerliga regeringen, på bild i tidningen. Huuu va ruskigt. Som om det inte skulle räcka med läskigheter så var hon också på radion. Hon tänker införa ett internationellt fartygsregister i Sverige.. Det kommer att bli så bra för då stannar de svenska fartygen kvar i Sverige. Säger hon utan omsvep. Men det betyder i verkligheten att de svenska sjömansavtalen slutar att gälla, de svenska sjömännens tjänstepensionsavtal försvinner och Svenska fartyg kan bemannas med personal från låglöneländer. Detta är inte bra för någon inte ens för redarna de svenska fartygsägarna alltså. Den enda som inte förstår hur odugligt detta förslag är, är naturligtvis Åsa Torstensson (C) Det är bra om förslaget inte beslutas före höstens val, för efter valet gör nog Åsa Torstensson något annat.

I spektaklet kring Norrköpings Idrottspark dyker nu Riedar Swedahl upp som gubben ur lådan, det brukar han göra, och säger att – om IFK går omkull kan vad som helst försvinna- Jag är inte helt säker på att jag förstår vad han menar men han påstår att – Varumärket IFK – måste skyddas till varje pris. Personligen tror jag att IFK värnar sitt varumärke på fotbollsplan ingen annan stans, men det verkar många ha glömt.

Vidare påstår Swedahl, att ansvaret för att Nya idrottsparken har byggts är politikernas… Han säger att IFK har inte satt igång den här karusellen!!! Det är lokala politiker som satt igång att planera för bygget. Jahaja, men så sätt fram dessa initiativtagare på podiet och låt oss medborgare ta ställning till dem i ett val. Det vore väl ett bra sätt för dem att visa att de har ansvar.

Mathias Sundin (FL) rycker ut och ropar. sälj inte parken till IFK?? Nåja, Mathias Sundin brukar inte förstå något annat heller så han är ju inget sanningsvittne nu heller.

Appropå sanningsvittne, så lider jag med Rödakorset. Vilken djävla buffel de hade. Han har, antagligen inspirerad av delar av övriga näringlivet, försökt att sko sig på andras bekostnad för att tillfredställa sin girighet. Till skillnad från övriga giribukar så har han, enligt massmedia, varit öppen kriminell i sin ambition att sno åt sig. Detta har han ställt till med i en tid när förtroenden redan är naggat i kanten för dessa frivilligt arbetande organisationer. Det är många som har fått sina fördomar bekräftade på grund av den här Röda kors chefen. TVI VHALE !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *