Dagens reflektion.

Snön den bara vräker ner. Jag som har lite brådis iväg men får börja med att skotta för att ta mig ut. En titt på en radarbild säger mig att snöområdet har legat stilla över Östra Götaland och bara snöat. Det är tur att vi är vana nordbor, så vi klarar det här vädret.

Vädret påminner inte om att det är tre månader kvar till sjösättningen men det gör almanackan. Det betyder lite jäkt. Jag har satt igång ganska många projekt på båten och de ska hinna att slutföras. Så nu får jag öka tempot.

Ökat tempot, har glädjande nog mitt parti (S) gjort. De har presenterat ett nytt förslag för kommande sjukförsäkringssystem. Det jag har hört om förslaget på radion säger mig att vi ska återinföra ett solidariskt tänkesätt där vi respekterar varandra också de som råkar vara sjuka. Bra mitt Parti!

Någon solidaritet ser vi dock inte i avregleringen av Apoteket. Här har priserna stigit direkt med i genomsnitt 11 %. Nu verkar det vara läkemedelstillverkarna som snor åt sig, de fattiga stackarna måste väl också få till sina miljonbonusar förstår jag. Det är väl klart, ur deras synvinkel, att det är sjuka människor som ska stå för deras överlöner. Fy fanken! För läkemedelsföretagen.

Nu kan man väl med säkerhet säga att ingen avreglering i historien, har gjort något billigar eller bättre för oss konsumenter. Det är bara ett djävla båg. Det är alltid i produktionskedjan vinsterna har kommit. Det sorgligaste är att mitt Parti har gått i spetsen för avregleringar om jag tittar tillbaka lite.

Ibland undrar jag om vi har valt rätt företrädare för oss i riksdagen??

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *