Fredagens reflektion.

Hoppsan nu har mer en halva dagen gått och jag har inte skrivit något i min blogg idag.

Jag har haft kafferep här hemma. Med ett gäng glada radioamatörer. Vi brukar träffas varje fredag för lite fika, radioprat och annat prat. Det är ett härligt gäng fredagsalediga gubbar. I dag pratade vi en lång stund om hur vi ska kunna intressera ungdomar för amatörradion som hobby. Om vi kan hitta en ingång via annan ungdomsverksamhet till Kortvågsradio så skulle säkert mycket vara vunnet. Men kruxet är att i all annan verksamhet har mobiltelefon och internet tagit över kommunikationen totalt. Hur ska vi kunna konkurera med det? Ja något svar kom vi inte fram till men, vi tänker vidare.

Vidare ja om Vidar Andersson, ledarskribent på Folkbladet har tänkt vidare så borde han vara orolig. Han försåg Moderaten Fredrik Reinfelt med argument i riksdagdebatten i förgår. Det gäller det ny förslaget till en solidarisk sjukförsäkring där alla medborgare ska behandlas med respekt, som S. MP och VP har offentlig gjort. Han.. Vidar tyckte att det “luktade återställare” och det passade Reinfelt på att citera i riksdagsdebatten. Jag vet inte om Vidar Andersson gjorde detta med flit eller i okunskap. Var det med flit så kanske han borde byta tidning och var det av okunskap så kanske han också borde byta tidning. I förslaget om den nya sjukförsäkringen stod det att läsa: “Det ska inte bli något hafsverk, det ska inte bli som tidigare men det ska bygga på solidaritet och respekt. Dessutom förankrat hos så många partier som möjligt” Jag tycker att det är ett mycket bra förslag, synd att Vidar Andersson gav Reinfelt felaktig information.

Appropå information så läste jag en mycket bra insändare i Folkbladet angående den planerade anslutningen av E22 till E4. Här går kommunledningen på kollisionskurs med medborgarna igen…. Hur kan de komma sig att våra representanter i kommunledningen är så orepresetativa för de människor de ska representera??? Förklara det den som (törs) kan.

Nu ska vi se om kvällens “På spåret” fortsätter att köra bredvid spåret. Frågorna är alldeles för svåra så vi som är publik klarar inte många av frågorna och då blir det tråkigt. Så det så!

1 comment

  1. Hej på dig Jan-Åke, Hittade din blogg av en händelse. Jag tyckte jag kände igen namnet och det var ju du. UGL-Jan-Åke!
    Håller med dig om På spåret så därför får det bli Let’s Dance istället 😉 Då slipper man tänka för en stund.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *