Dagens

Hurra SAAB är räddat, bilmärket alltså. Det är glädje för en SAAB fantast. Men jag undrar vad den räddningen är värd? Spyker car, heter de va? Är ju fortfarande samma gäng som i början av affären. De tycks som om de bakomliggande Ryska oligarkerna har försvunnit ur bilden, men jag undrar ja, de brukar inte ge sig så lätt. Från sålätt till SAAB Sonett är ju inte steget så långt. Jag kommer ihåg SAAB:s sportbil Sonette. Spännande att se om den återuppstår i någon form. Personligen skulla jag tycka bra om att få tillbaka SAAB:s frihjul. Det skulle vara besinsparande i allra högsta grad.

I går tog jag kontakt med bildelskedjan Meconomen och frågade varför deras oljefilter till min bil är 80 kronor dyrare en vad Biltema:s är. Svaret var att vi satsar på näst intill, original kvalité och det gör inte Biltema. Han visade upp ett biltemafilter och ett av deras egna. OK det var stor skillnad som jag såg för ögat, men naturligtvis ska jag fråga också biltema. När jag kommer dit.

När jag kommer dit. Vi påbörjade en Oceanseglar kurs igår. Drömmen om jordenruntsegling kvarstår och vi ska skaffa oss den kunskap som finns att hämta tex hos Oceanseglar klubben. Vi är en grupp på 15 personer som alla har samma dröm och mål. Det var himla trevligt. Men det blir en tuff kurs och mycket som ska in i huvudet. Seglat länge har jag gjort men tex aldrig i tidvatten. Så nu kör vi för drömmen om Väst Indien. Om jag kommer dit.

Söoväder varnar de för. Men det blir väl som vanligt i Januari, snö ock lite kallt… Måste massmedia se sensationer och katastrofer i allt och över allt. Ut och skotta, klä på er ordentligt och kör försiktigt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *