Måndag morgon.

Å mitt huvud känns så tungt. Inte för att det är måndagmorgon utan för att jag försöker förstå vitsen med alla dessa valdueller… Vem bryr sig och vem lyssnar utöver de redan frälsta och så förståss alla ledarskribenter. Vad skulle de annars skriva om?? Personligen tycker jag att massmedias uppgift är att beskriva verkligheten så som den är och inte leta efter sensationer och hur det skulle kunna ha varit. Som medborgare med rösträtt, vill jag veta vad partierna ämnar göra som är bra för både mig och alla andra i mitt land, där jag tror att just solidaritet… är ett framgångsrecept. Hur ska vi utveckla solidariteten i vårat fina land? En utmaning för alla ledarskribenter!

En annan orsak till tungt huvud är att jag varit på gastroskopi, vilket ord va, det betyder att de sticker ner en kamera i magen via halsen och kollar hur det står till. Det var ganska obehagligt och jag spände mig hårt, därav tungt huvud nu. Men fina bilder blev det..

Folkbladet kämpar för att kunna granska vårat gemesamt ägda kommunala hamnbolag. Bolaget sätter sig till motvärn. De vill minsann inte ha någon som helst granskning av sina affärer.. Man kan ju undra vad de är så rädda för. Heja Folkbladet. Det är bra att ni granskar makten. Det ger er en prenumerant nästa år också.

Hörni… Vad ska vi göra med all snö. Jag tycker att det räcker gott och väl nu. Det är väl ok om vintern håller sig över sportlovet men sedan vill jag snabbt få undan snön. Hur ska vi göra det? Norrköpingskommun gör sitt, de samlar upp snö på lastbilar och kör den till en tipplats. Bra för oss som vill få bort snön och bra för alla dessa lastbilsåkare som just nu lever ganska gott på den kommunalskatt som vi solidariskt betalar. Det är skönt med solidariska skattebetalare!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *