Tankar på en Söndag

Vad är det för tankar som kommer på mig en söndagmorgon. Jag träffade en jobbarkompis i fredags. Eller snarare en föredetta jobbar kompis. Jag har ju lämnat jobbtåget efter 37 år på samma ställe varav trettiofem i kontirnuerlig skiftgång. Jag har gjort mitt. Men samtalet med jobbarkompisen satte tankar i mitt huvud, slutade jag för tidigt.? Det kan jag fundera länge på inget kommer att ändras för det och förresten, det finns några i den organisationen som jag är innerligt glad för att slippa. Jag säger bara det att det är märkligt vad en eller ett par onda människor kan förstöra för många runt sig.

Man behöver bara tänka på BAE säljorganisation för vapensystem till bla. våra JAS flygplan. Här ett citat ur dagens DN: Åtalet mot agenten som misstänktes för mutbrott i samband Jas Gripen-affärer har lagts ner.
Samtidigt betalar vapenjätten BAE Systems flera miljarder kronor till amerikanska och brittiska myndigheter för att slippa åtal.
Här ser vi ett exempel på vad några onda krafter kan förstöra för många. SAAB flyg kommer för lång tid framöver att förknippas med misstänkta mutbrott och oegentligheter. Vilket i sin tur kommer att medföra ytterligare svårigheter att sälja JAS flygplan till andra länder. Att de sedan kan köpa sig fria från utredning och åtal gör inte saken bättre. Det drabbar många oskyldiga som alla blir misstänkta för att ha varit inblandade, fast de kanske inte alls är det. Stackars alla oskyldiga.

Götaland: Grått och mulet men i huvudsak uppehåll. Ja man blir ju inte särskilt upprymd av att höra väderrapporten heller. Jag vill ha sol och gärna plussgrader nu så snötäcket minskar. Må tomtarna på Sveriges Tomteriksdag som hölls i kolmården igår, förlåta mig. Men jag är hjärtligt trött på vinter nu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *