Dagens reflektion.

I går eftermiddag åkte jag vägen mellan Norrköping och Stockholm. Halvvägs till Nyköping gick den ena av två dåliga torkarblad sönder. Gummibitarna hängde å dängde. En insats behövdes eftersom rutorna hela tiden blev nerstänkta av passerande bilar på den väl saltade E4:an. Vid Södra avfarten till Nyköping svängde jag in och hittade strax en Statoil mack. Jag gick in och anmälde mitt problem för en ung och glad tjej i kassan. Hon gick genast till hyllorna med torkarblad och letade fram rätt modell åt mig. Därefter sa hon något mycket ovanligt… hon frågade om jag ville att hon skulle byta dem åt mig. Gissa om jag blev glad. Byta torkarblad är bökigt och det slutar alltid med blodiga knogar och fläkta naglar. Hon, den unga tjejen gick ut till min bil och i ett nafs, så hade hon fixat bytet av torkarblad. Det var den bästa service jag varit med om på någon mack som jag kan komma ihåg. Var övertygad om att jag kommer att återvända till just den Statoil macken i Nyköping flera gånger. Och, jag hoppas att detta kan få flera att anlita just den Statoil macken vid södra avfarten till Nyköping.

Appropå ung tjej som imponerar så vill jag återigen ta fram Miljöpartiets Maria Wetterstrand som ett lysande exempel på goda krafter. Jag har här klippt några rader ur dagens DN som skriver följande:

”För att hon på ett tydligt, personligt och rakt sätt lyfter in miljöfrågorna i människors tv-rum och läsefåtöljer utsågs Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand på tisdagskvällen till Sveriges miljömäktigaste år 2010.

Det är andra året i rad som tidningen Miljöaktuellt rankar de 100 mäktigaste svenskarna som arbetar med hållbarhetsfrågor. På listan finns politiker, miljöchefer, företagsledare och personer inom ideella organisationer som har störst inflytande i miljöfrågor

Mindre framgångsrika på årets lista är däremot alliansens ministrar. Statsminister Fredrik Reinfeldt visade visserligen ledarskap under EU-ordförandeskapet men kunde ha gjort mer, enligt juryn som placerar honom på 16:e plats jämfört med fjolårets tredjeplats. Miljöminister Andreas Carlgren tappar tre listplaceringar och är sjua i år.

Likaså jordbruksminister Eskil Erlandsson rasar på listan, från plats 27 till 40, och finansminister Anders Borg får nöja sig med plats 71, från att ha varit den 11:e mäktigaste.”

Jag hävdar med bestämdhet att Maria Wetterstrand är en tillgång för Sverige, jag är glad för att miljöpartiet ingår i vänstersamarbetet inför det mycket viktiga valet i höst.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *