SJ:s vinter.

Så var jag då insnöad igen. Inte så svårt den här gången. Stora vägen är plogad så vi behövde bara handskotta infarten till garaget men det är ju 20 meter så det räcker till. Men nu är det klart så hustrun har tagit sig till jobbet.

Att ta sig till jobbet, är minsan inte enkelt idag. SJ meddelar att alla pendeltåg på Östgötapendeln är inställda. Snön stoppar allt.

Igår vad det en utfrågning, av SJ:s ledning, i riksdagens komunikationsutskott. Där fick ledamöterna en genomgång av problemen SJ dras med. Om jag ska göra en kort sammanfattning av detta så är problemet för billiga grejor inköpta av SJ. Det är också för billiga lok. De klarar helt enkelt inte våra vintrar och är heller inte avsedda för det…. Varför har man då köpt den utrustningen??? Det är ingen högoddsare att gissa på för dåliga anslag till SJ från riksdagen. Hut går hem!

Ett annat, kansker större problem för SJ är att våra tågbanor är för hårt belastade med tåg. De går helt enkelt för tätt. Så när ett problem uppstår så finns det ingen tidsmarginal för att rätta till förseningarna utan all tåg blir försenade. De måste alltså ställa in tåg för att komma ifatt turlistan. Att detta beror på våra riksdagsledamöters oförmåga att prioritera pengar till utbyggnad av järnvägarna är väl lätt för alla att förstå. De har ju valt att sänka skatterna istället för att bygga ut järnvägen. Så drabbas ni av tågproblem så åkt skattesänkning dit ni ska.

Det är Borgarnas inställning…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *