Måndag morgon.

Ja så har det gått en helg till. Idag gick solen upp nästan i Öster. Så jag ser att det går åt rätt håll. Det var härligt att se gryningen och soluppgången. Snön utanför var alldeles blå i det svaga gryningsljuset. Tempmätaren stod på – 25 grader. Det är bara inte klokt hur kallt det kan vara.

Kylan drabbar ju SJ också. De flesta tågen i helgen har varit inställda. Det verkar som om probben har gått ur SJ efter kommunikationsutskottets utfrågning av infrastruktur minister Åsa Torstensson förra veckan. Alla inblandade erkände sin otillräcklighet och lovade bättring. Därefter behöver de inte anstränga sig längre. Alla vet ju ändå att det är skräp. Tänk att tågen går i andra länder där det också är kallt. Så var det också i Sverige förr, när vi hade bra utrustning på våra järnvägar.

Vägplogningen är ett frågetecken också. Men vi har tur att vi bor på landet. Här är det en bonde och hans son som plogar och det gör de bra. I lördagskväll när allt var som värst med snö, åkte vi till stan p 50-års kalas. Visst var vi oroliga för igenblåsta vägar på Vikbolandet men det var nyplogat. Lika så senare på kvällen när vi åkte hem var det också nyplogat. Heder ått våra snöplogare. I stan var det dock betydligt sämre, det var knappt att vi kunde ta oss fram och det såg då inte ut att ha varit plogat något alls under dagen och kvällen… Dåligt av Norrköpings kommun.

Nu ska jag ägna mig åt att städa under tiden som jag väntar på plussgrade, det ska bli +grader på torsdag enligt SMHI.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *