Dagens reflektion.

Elpriset går mot nya rekord i den extrema kyla som råder. Priset per kilowattimme var uppe på 13:80 kronor under morgontimmarna på den nordiska elbörsen Nordpool. (Enligt dagens NT)

Fortfarande samma el-brist i Sverige. Priserna rusar i höjden. ”På grund av den stränga vintern” påstår representanterna för elkraft produktionen. Så är det ju inte… El-bristen beror på att flera kärnkraftreaktorer står avställda efter en osedvanlig dålig planering av underhållet. Eller ännu värre, för att skapa en brist som i sin tur motiverar en hutlös prisökning vilket ger en tjuvaktigt hög vinst åt vattenfall och dess penningstinna direktörer. De har dessutom kört av med vattenkraften under de delar på året när vi istället borde spara på vattnet i kraftverksdammarna. Orsaken till det är troligen att de ”Direktörerna på vattenfall” har exporterat vår billiga vatten-el till övriga Europa där elpriserna konstant ligger högre en i Sverige.

Om mina misstankar om detta bedrägliga beteende är sant, så anser jag att det borde vara åtalbart.

Nu ska jag slösa lite egen energi på att skotta snö, som vanligt. Det har blivit en dagsritual att skotta snö.

På tal om snö ja, hur kan det komma sig att SJ:s utrustning inte fungerar när det blir kallt, spårvagnarna i Norrköping fungerar ju??? Deras växlar också? Enda gången som spårvagnarna har stopp är när någon bilist inte hittat en parkeringsplats på grund av den dåliga snöröjningen. Då parkerar de istället på spårvagnsspåret för där… är det bra snö-röjt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *