Måndag morgon.

Ingen vidare måndags morgon. I lördags deltog jag i en övning med livflotte. Det är en träning i att från vattnet ta sig upp i en livflotte till havs i storm och mörker. Det första som hände var att jag slog bröstkotgen i iskanten när jag dök ner i isvaken….. Nävars.. vi genomförde övningen i en simhall. Inga vågor, lamporna tända, 27 grader varmt i vattnet och ingen panik. Bästa tänkbara omständigheterna alltså. Med sjöstövlar på fötterna så halkade jag på simhallens våta stengolv slog på rygg och knäckte ett revben. Smärtan var påtaglig men jag genomförde övningen ändå. Det finns mycket att skriva om svårigheterna att komma upp i flotten, i synnerhet med en modern flytväst på sig, men det ska jag nog skriva om i ett annat sammanhang.

Nu tänker jag kommentera jordbävningarna som har skakat jorden på senaste veckorna. Vilka tragedier. Nu senast i Chile. En klen tröst är ju att det ändå är ett välordnat land med ordning och reda samt en fungerande infrastruktur, så jag tror att de av egen kraft kan ta hand om sin katastrof. Detta till skillnad från Haiti ett land i katastrof redan för jordbävningen.

Jag säger bara det: Vilken sagolik tur att de inte har något avfall från kärkraftverken nedgrävda i sina berg. Då hade katastrofen kanske varit global istället…. Här i Sverige tänker vi gräva ned vårat radioaktiva livsfarliga avfall i bergen. Fattar ni vilken risk det är?

Appropå risk, så såg jag att det svenska motståndet mot Euron har ökat. Det förvånar mig inte… Jag var motståndare redan före valet. Det är bra med en egen valuta och naturligtvis hade det varit bra om vi hade fått fortsätta att fatta de beslut som är viktiga för oss, här hemma i Sverige istället för att EU nu fattar våra beslut.

Så, nu ska jag läsa lite om tidvatten istället.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *