Iskall Fredag

I dag sitter ca 50 fartyg fast i isen i Östersjön. Vintern är sträng, så sträng som man ibland vill minnas att den nog var när vi var små.. Mars är den Värsta isläggningsmånaden, då vattnet är som kallast. I April vänder det och vattentemperaturena stiger igen. Men vad är det som gör att så många tror sig stå över naturkrafterna?? Blir det tillräckligt med isen så klarar inte fartygstrafiken det… Det är en kunskap som har funnits sedan urminnes tider men nu verkar den ha frusit inne. Det är dags att omdirigera fartygen till de isfria hamnarna som finns Norrköping tex. Så får vidare transport av godset ske på järnväg…. Javisst ja den klarar ju heller inte kylan…. Ja då vete fanken hur vi ska göra…….

Alla vänliga människor som läser min blogg, kommer ihåg min kampanj mot att IFK skulle köpa “Våran Idrottspark” jag lyckades ju inte hindra det så nu är det ett faktum. Jag skrev då att snart nog börjar IFK bygga hus på träningsplanerna för att göra sig goda vinster på vår bekostnad… Idag läser jag i Folkbladet att IFK ska bygga höghus på den Östra träningsplan, närmast Albrektsvägen. Det framgår inte vem som ska bygga huset men vågar jag sätta en tia på att det blir Förre ordföranden Hans Lundin och Riksbygge tro? Det är märkligt vad fort onda aningar kan visa sig riktiga. Jag undrar nu hur lång tid det ska ta innan IFK börjar ställa krav på Norrköpings kommun att vi ska bygga träningsplan åt IFK nu när de har byggt hus på sina.

Nu ska jag starta kortvågsradion och prata med min radioamatör vänner runt i östergötland. Ibland också Blekinge och Bohuslän. Understundom också resten av Sverige. Korta vågor är fantastiska.

Klar slut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *