Måndag morgon.

Läste i bladet om hur det går till i Åtvid när deras storlag ska spela:

Åtvidaberg
Kraftsamling mot snötäcket

Ett hundratal Åtvidabergare ställde upp och skottade bort snö från fotbollsplanen igår och idag har man kört bort ännu mer snö med hjälp av maskiner.

Jaha det är väl en bra insats Åtvidabergsborna gör tycker jag. Men i Norrköping är det betydligt fler som ställer upp för sitt lag IFK-kamraterna, närmare bestämt alla skattebetalare i hela kommunen. Även de som till äventyrs håller på något annat lag..

I lördags slipade jag på min gamla båt. Jag körde med min elektriska slipmaskin, jag är ju lite modern alltså. Efter en timmes hårdkörning slutade maskinen fungera, lyset slocknade och all el var borta. Jag började felsöka, efter en stund kunde jag konstatera att det inte fanns någon el i hela Norsholm. Någon frågade mig vad som hade hänt, men jag skakade på huvudet och sa – jag vet inte jag kom just hit.-

Tyst och lugnt plockade jag ihop mina grejor, stängde och låste båthuset och åkte hem. Hur kunde min slipmaskin ställa till det så?

Idag läste jag i bladet att det var en isolator i ett ställverk som hade spruckit och orsakat kortslutning med påföljande elavbrott i stora delar av Norrköpings kommun. Vilken tur… Då var det alltså inte mitt fel.

Återigen en underbar morgon. Solen går upp i öster och värmer min frusna vinterskäl så gott. Jag fascineras av det vackra vågmönstret som vinden skapat på isen som täcker fjärden utanför Mem. När solen är påväg upp skapas en skuggbild som framhäver detta vågmönster. Häftigt alltså.

Morgonen väcker hopp om en kommande vår och lusten att åka till den väntande båten ökar. Det får nog bli en tur dit.

En god dag till alla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *