dagens politik

Jag lyssnade på ett radioprogram igår där det påstods att Bloggar och facebook, de kallas sociala medier, kommer att bli ett allt viktigare inslag i valarbetet. Radioprogrammet var intressant att lyssna på och jag håller med om att sociala medier, är en bra källa för diskusioner av alla slag. Det jag inte håller med om är att valarbete, debatt, skall vara något som bedrivs bara 6 månader före ett val. Nej, valarbete ska bedrivas året runt i så måtto att alla dagliga händelser som är viktiga ska diskuteras i alla medier. Helst på arbetsplatser, i kompisgrupper och bland grannar osv. Det är de små händelserna i våran vardag som sammanbundet avgör vilka omständigheter vi ska leva i. Slutsats, prata alltid med varandra om vardagens viktiga saker.

En sak att fundera på: Varför går Moderater och Folkpartister i Norrköpings kommun till så hårt angrepp mot det föreslagna nya storköket i Norrköping??? Det gamla storköket ska läggas ner, arbetsmiljön och kapaciteten är inte ok där. Därför ska det nya till och det ska ha kapacitet för att serva skolor, dagis och äldrevården mm. Det ska tillverkas mat med god kvalitet, med leveranssäkerhet, tillverkad i god arbetsmiljö och till vettigt pris. Det här går Moderater och Folkpartister imot… Helt utan att ange något som helst alternativ… Jag blir minst sagt förvånad över deras okunnighet och att de dessutom skrämmer människor genom att i ringaktande mening kalla storköket för “matfabrik” gör mig förbannad. Varför gör de på detta viset?? För att citera några andra rumpnissar..

Nu ser jag gärna att flera är med och diskuterar det här. Varsågod att skriva kommentarer här under. Alla seriösa uppfattningar är välkomna. Oseriösa uppfattningar får också vara med. Komihåg… att det är inte medmänniskor som utvecklar mina tankar utan det är mina motmänniskor som gör det. Så välkomna till diskussion.

Nu tar jag ledigt några dagar och återkommer om enn knapp vecka. Ha det gott!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *