Måndag morgon.

Om jag nu går till bilhandlaren och vill köpa en “Cho kong deng volivia bing” då får jag en Volvo eller rättare sagt det som är kvar av volvo. Motorn är utbytt mot en Cykel på cykeln sitter det en kines. Framhjulen är borta och bakhjulen är tunna cykelhjul. Men taket och vindrutan är volvo, de ska ju behålla den så lika gårdagens volvo som möjligt. Närvars, jag tror att det kommer att gå bra, det spelar väl inte så stor roll var man monterar alla utlänska bildelar som en volvo består av.

Norrköpings hamn, ska kunna ta imot större fartyg i framtiden. Vilket kommer att betyda ett ännu mindre utskeppat tonnage i förhållande till vad det skulle kunna vara med det ny djupet på farleden. Nä det var ett konstigt sätt att räkna på. Så kan man ju inte tänka, kanske om den nya järnvägen till hamnen kommer till också. Det är ju så att den nästa finns redan, den har ivarje fall ett namn. Den heter Cardonbanan. Så då finns den … nästan.

Men muddringen av seglingsrännan eller rättare sagt, fartygsrännan till Norrköping blir försenad. Mudderverket är infruset i S:t Petersburg och kommer inte loss. Nåja, det är ju ganska kyligt i Norrköpings hamn också.

Det som heter något, det finns….kanske. Så är det med den sedan många år planerade och delvis beslutade järnvägen, Ostlänken. Redan för sju åtta år sedan, beslutade de kommunala lobbyisterna att tågbanan för höghastighets tåg mellan stockholm och Linköping skulle byggas. Ett omfattande utredningsarbete har genomförts och betalats av kommunerna med skattemedel. Nu har tydligen äntligen banverket, ansvarig järvägsägare och byggare, fått ta del av planerna…. Nu tycker de att förslaget kanske inte är så dumt men vem ska betala då. Säger banverket. Jag är för fattig och du är för lat, var ska vi ta´t. Dessutom har “Pytt i panna” regeringen (M.FP.C.KD) tydligen bestämt sig för att prioritera biltrafiken förbi Stockholm istället. Där ska det satsas astronomiska mängder av skattepengarna trots att de är slut. . Underskottet i budgeten bara växer, det är det ända man kan vara säker på… Eller? Har SCB räknat fel nu igen.. Vi får följa utvecklingen det kommer vi att hinna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *