Onsdags reflektion.

Gårdagskvällen resa till huvudstaden känns som en rutin. Vi går en Oceanseglarkurs där i Oceanseglarklubbens regi. Kvällens tema var segling i hårt väder. Det är svårt att föreställa sig krafterna i vind och vågor när det börjar vara stormstyrka på vinden. En sak är iallafall helt klar, man ska veta vad och hur saker ska göras och det måste vara ordning och reda på allt i båten.

Appropå veta vad man ska göra och ordning. Så noterade jag att min partiledning nu har organiserat sig inför valet. Nu ska alla få veta vad det innebär att rösta på Socialdemokraterna. Ett helt gäng av våra toppfunktionärer i partiet presenterades. Fast förståss det behövdes ju inte, det var ju bara de vanliga… Inga omvälvande grepp där inte. Jo för tusan, Carin Jämtin, en av partitopparna, berättade att hon… och Stockholmsmoderaterna kan komma att samarbeta efter nästa val. De ska helt enkelt bilda en kartell… för att utestänga Sverige demokraterna från eventuell “vågmästarroll” i Stockholm. Fan trot… Jag undrar vad övriga Socialdemokrater i Stockholm säger om detta? För såvitt jag vet så är Carin Jämting inget parti utan bara… företrädare för Stockholm socialdemokrater. Kanske säkrast att hon funderar lite på det.

För några år sedan, yttrade sig Bengt Cete Miljöpartist i Norrköpings kommunfullmäktige, så här: “Jag undrar hur ni ställer i den här frågan, ni Socialdemokrater och så ni övriga Moderater” Han insinuerade, att de socialdemokratiska ledamöterna i Norrköpings kommunfullmäktige var som vilka Moderater som helst. Aj aj aj aj om Bengt Cete ser hur det ser ut i Stockholm nu, så får han ytterligare vatten på sin kvarn. Men å andra sidan, så tycker jag att han för det mesta tittar i sin spegel för då ser han något klokt… Tycker han alltså.

Oljepriset har stigit igen… ja inte världspriset för det sjunker, men här hemma. Oljebolagen smyghöjer gång på gång och hänvisar till världmarknadspriset. Men det sjunker ju… igår var det det lägsta priset på sex veckor…. Fattar inte hur våra inhemska oljeschejker räknar. De bara skor sig, sedan kan de ju alltid skylla ifrån sig…

Nähä inga sura tag idag. Solen lyser så fint fåglarna kvittrar och det går att sitta ute och fika.

Lycka till facket i skogsindustrin, Pappers. Det är bra att facket står upp för arbetarörelsens ideal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *