En vanlig torsdag.

Hoppsan vad klockan har gått nu på morgonen. Jag har haft besök av en stensättare, för rådgivning. Vi ska gå vidare med anläggandet av tomten och det blir en del stensättning tror vi. Därför har tiden rusat iväg.

Rusade iväg gjorde en Dam på facebook härom dagen. I en kommentar till en av våra mediala moderata politiker, berömde hon honom för att han lämnade en del uppdrag som tydligen inte hade gått så bra… Hon, den liberala Damen med kristen livssyn, (enl hennes personliga sida på facebook) skrev att hon “önskade att många av de ryggadslösa kräken i någon av våra politiska nämnder, borde ha avgått för länge sedan.”

Jag påpekade för henne det olämpliga, nästan kriminella förfarandet, i att i svepande ordalag spy galla över våra förtroendevalda i nämnderna. Att angripa våra förtroendevalda är att angripa hela svenska modellen av demokrati. Med sitt beteende ökar hon det politikerförakt som redan är ganska stort bland framförallt moderata väljare. Om vi håller på att spy grundlöst förakt över våra valda ombud så kommer vi till slut, inte att få någon att ställa upp för oss. Ja det ska ju vara någon av de moderater som tydligen är villiga att betala för att folk ska rösta på dem. Eller kanske Piratpartiet där en av de ledande figurerna har lånat ut stora pengar till partiets funktion men när det visar sig att han inte är nominerad till uppdrag, drar han tillbaka lånelöftet. Ja ja så angeläget är det för en del att få offentliga uppdrag men… Vill i ha sådana som våra representanter??

Nå den liberala damen med kristen livsyn försökte sig på en debatt med mig för att försvara sitt beteende, men hon var rökt redan från början.

Apropå rökt, så är det förfärligt vad det ryker från Island. Men det är ju TORS-dag så då ska det väl ryka och dundra på Island. Den gamla asaguden Tor bor ju där. Flyget måste ställas in i norra delarna av skandinavien och kanske också i Danmark. Det ska bli intressant att se hur mycket av tillvaron som spolieras bara för att människor inte kan flyga dit de ska. Kanske händer inget….. det skulle betyda att det flygs på tok för mycket isåfall. Kanske kan vi hjälpa vår luftmiljön med att stoppa detta flygande helt då? Jag säger bara det. Far och flyg till miljöförstörande flyg.

Det kanske är bättre att vara ute och cykla. God dag.

1 comment

  1. Hej Janne, tack för en småtrevlig blogg. Den är rolig att läsa, gillade speciellt inlägget för ett tag sedan om tranorna ; )
    håller med dig om att man ska försöka hålla en god ton gentemot varandra, att spy galla över människor som avsätter fritid för att försöka förändra något leder aldrig till något gott. Däremot fastnade jag för raderna där du påstår att moderater betalar “folk” för att rösta på dem?
    Jag antar att du syftar på provvalet i stockholm, givetvis förkastligt men det är ju ändå ett internt provval som endast ska vara ett underlag till nomineringskommiten att fastställs vallistan på, det är ju knappast så att moderater har köpt sig in på bekostnad av andra partier, vilket man kan få uppfattningen av, men givetvis fel, ungefär som när Bosse Ringholm och Ibrahim Baylan blåste upp SSU medlemssiffror, varav den senare aspirerar på ministerpost.
    Hade bra, jag ska fortsätta följa din blogg

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *