Drömmar

Nu har det hänt igen! En jättevinst har delats ut på Lotto, 82 miljoner… Varje gång som det händer utlöser det en känsloreaktion hos mig. Tänk om det hade varit jag. Jag kan till och med njuta av känslan, tänk om det varit jag. Känna hur glädjen liksom bubblar i mig. Ibland kan glädjeruset sitta i en lång stund, men verkligheten kommer ju ifatt, det var inte jag… Men tänk om: Vad skulle jag göra? Vem skulle jag berätta det för? Skulle jag överhuvudtaget berätta det för någon? Min fru.. Mina barn.. Mina vänner.. Varför skulle jag berätta?? Konstig fråga, det är väl klart att jag skulle berätta, om inte annat så vill jag ju dela glädjen med andra. Delad glädje är dubbel glädja och delad sorg är halv sorg. Ett gammalt väl inarbetat talesätt som faktiskt stämmer.

Nå vad skulle jag göra då, 82 miljoner ger ju möjligheter att göra allt det jag vill där det handlar om att pengar är nyckeln. Vilka drömmar har jag och i vilken ordning vill jag förverkliga dem? Här dyker det första problemet upp… Vad är det jag drömmer om? Det är inte så alldeles enkelt att sätta tummen på sina drömmar. Livet består ju av olika livsavsnitt och det som var en mycket angelägen önskan för tio år sedan kanske helt har tappat relevansen idag. Funderar jag på vad drömmen är idag, så tänker jag också på hur min drömuppfyllelse kommer att påverka mina närmaste. Men vad?? Ja för mig är det ju ändå ganska enkelt jag har ju tillsammans med hustrun, under flera år planerat för att kunna göra en långsegling. Men där har drömmen redan omvandlats till en planering. Vi är ju inne i den kanske bästa fasen, vi planerar och förbereder oss. Det blir ju av också utan någon Lottovinst… Jo det är klart, det blir ju lättare om jag är ekonomiskt oberoende. Jag kan ju kanske byta båt… men det vill jag ju inte. Jag kanske kan segla hur länge och hur långt jag vill… men det kan jag ju ändå. Lite ny utrustning till båten, satelite telefon tex, ja det vore bra men nödvändigt.. nej. Så här är det, jag tror att det är så mycket jag önskar men när allt kommer till kritan så fixar sig de viktigaste önskningarna ändå. Konstigt, men det är klart visst skulle det vara skönt att betala lånen på huset och visst vore det härligt att kunna ge barne så de kan göra något extra, men nödvändig… nej de reder sina liv ändå på samma sätt som jag har gjort, inte så lätt alltid och kanske en del oro också men det går.

En atbetskamrat till mig vann en hög med pengar på Trisslotteri, han sa så här: Det är konstigt jag har alltid drömt om att kunna köpa mig en HD (mc alltså) men nu när jag kan det så är jag inte så sugen längre…

Slutsats: att drömma och längta är viktigt och vanligt men det jag vill, det fixar jag ändå, någon gång.

God dag.

1 comment

 1. Hej Jan-Åke
  Visst är det viktigt att drömma och längta men visst vore det väl kul att få några spänn x-a nån gång.
  Jag är med i Postkodslotteriet och har vunnit, jaadå, en gång 150 riksdaler! Det dröjer förmodligen innan det blir vårt postnummer igen.
  Anders är medlem i Kombilotteriet och där har vi vunnit också vunnit flera gånger, små skålar, handdukar, ljusstakar och sånt. Och faktiskt storkovan en gång på 1900-talet, johodå 1000 kronor.
  Men NÄSTA GÅNG, DÅ kommer storvinsten till oss:)
  God natt

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *