Onsdags reflektion.

Onsdag morgon. Det är mulet, regnar och är gråkallt. Våren tar en paus och tur är väl det. Annars riskerar allt att gå på tok för fort. Det gör det i så många andra sammanhang. I går tex:

Hustrun och jag var till kungliga huvudstaden. När vi åkte hem hade mörkret lagt sig. Trafiken var bitvis väldigt tät och farten på motorvägen 110 km/timme. Där susar vi och andra fram i ganska hög fart körandes på halvljus med en siktsträcka på ca 40 – 50 meter…. Tänk om en stackars älg skull stå på vägbanan, den skulle ju riskera att bli skadad. Vi då ? Ja just det.. Hur ska vägarna vara byggda för att vi ska kunna åka på helljus istället undrar jag, det skulle vara mycket bättre.

Bättre blir det inte för Norrköpingskommun. Beslutet om det planerade storköket skjuts upp. Nu ska det göras en opinionsundersökning, kanske en folkomröstning eller i varjefall ska den styrande majoriteten lyssna på alternativen… Jaha ja är det så dags nu, det kunde de väl ha gjort för länge sedan då. Nu försenas ett bra och angeläget beslut bara för att “mitt parti” drabbats av vankelmod, eller kanske bristande “Valmod” Har man ett bra förslag och stöd för det i partiet så står man för det. Svårare är det väl inte. I dagens Folkblad kan jag läsa att de borgerlia partierna har fångat upp folks protester…. Skitsnack! de har skrämt, oroat och hetsat fram en protest mot något som de flesta inte alls är insatta i. Detta troligen bara för att de helst vill gynna de privata krögarna vilket kommer att göra all mat mycket dyrare och inte ett dugg bättre. Så hanskas Moderater, Folkpartister, Centerpartister och KDS´are med våra gemensamma pengar. De slösar bort pengarna för att gynna krögarna.

Och i Skärblacka står Pappersfabriken fortfarande stilla. Strejk.. Där kämpar den fackliga rörelsen mot arbetgivarföreningen. Det handlar om våra lagar om anställningsskydd (LAS) i huvudsak. Ingen ska sägas upp godtyckligt och framförallt ska ingen sägas upp för arbetsbrist och därefter låta något bemanningsföretag gå inte. Arbetsgivarföreningen, satsar stenhårt på att splittra arbetarrörelsen för splittrade är det lättare att bekämpa. Men Sveriges Arbetarrörelse har i alla tider klarat att sluta leden när hökarna vill hacka sönder vår enighet. Det kommer vi att klara den här gången också.

Stå på er Facket.

Annars står snart Arbetgivarföreningen på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *