Måndag morgon.

Återigen en vacker morgon. Solen gör allt den kan för att värma upp oss, tack. Men nu gäller det att ta vara på det vackra och göra något klokt av det.

Kloka saker tänker polisen gör enligt SVT:

Nu gäller det att lätta på gasen. Runt om i landet kommer det att vara ovanligt många poliskontroller den här veckan. Köra utan bälte kostar 1500 kr i böter. Står det att läsa på SVT´s hemsida. Men då undrar jag, hur mycket böter borde det vara på att:

1. Sätta upp stora reklamskyltar efter våra vägar?? De tar bort uppmärksamheten från trafiken? På sina håll är det vägverket som tar in hyrespengar på dessa reklamskyltar.

2. Att inte plocka bort varningskyltar för tex vägarbeten, över helgerna när arbete inte pågår. Att inte ta bort dessa skyltar när det inte behövs gör att man som bilist inte tror att jobb pågår någon gång.. och inte bryr sig.

3. Att inte polisen stannar och tar undan påkört vilt som ligger efter våra motorvägar. Vi får ju inte stanna på motorväg.

4. Att inte väghållaren tar undan trasiga bilar som står efter våra vägar. Det ser väldigt skräpigt ut och ibland står de till och med trafikfarligt. Varför ingriper inte Polisen.

För övrigt såg jag på Agenda i går kväll. Maria Wetterstrand var som vanligt mycket påläst och framförde alla svar på att klart och tydligt sätt. Trots proglamledarens obildade avbrytande i ett kör. Bra Maria! Med en vänster regering efter valet i höst kommer vi att få en rejäl satsning på infrastruktur så som höghastighetståg. Bra då kan ju tåget köra oss på sommaren när inte växlarna fryser och flyget kör oss när det inte är vulkanaska i kuften. De kompletterar varandra. Men om det blir kallt och vulkanutbrott samtidigt då? hmm tänkte inte på det…..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *