Måndag 24 maj

God måndagsmorgon.

Solen lyser från en klarblå himmel. Man kan undra hur bra det egentligen är. Jag hörde just på radion att det är en livlig aktivitet på solen med en ökande mängd av solstormar. Dessa solstormar kan komma att slå ut massor av elektronik på jorden. Tänk er en dag utan datorer och telefoner, navigationssystem som inte fungerar, radio och TV borta.. Hur skulle en sådan dag vara för oss? Jag får en känsla av att de problem med flyget, som vulkanaskan vållade, bara är en droppe i havet om all elektronik slås ut.. De personer som gjorde inbrott i elektronikföretaget Expert i Norrköping, stal en stor mängd elektroniska saker. De kommer kanske att kamma noll totalt. Som tur är så kommer det ett nytt lågtryck från sydväst som kommer att skymma solen frampå dagen och då antar jag att risken för elktronikhaveri är borta…. För problem som man inte ser de finns ju inte. Eller hur var det nu..

För övrigt så är vädret helt ur led. Jag tänker på alla översvämningar som drabbar oss. Vårfloden i norr orsakad av att den ryska värmen gjorde en attack mot nordkalotten, har vållat många problem. Ett våldsamt regnoväder över Polen har fått deras vattendrag att svämma över och Warsava är hotat av vatten.. Kanske tur då att jag snart är klar med min båt och kan sjösätta den i slutet på den här veckan. Det ser ut som att den kommer att behövas. Och inte har jag så mycket elektronik i den heller. Så det ska nog bli bra.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *