Måndag den 28 juni.

Nu så är vi mitt i sommaren. Men det känns som om den just har börjat. Värmen har kommit och båten är klar. Det vimlar av myggor och tyskar på sverigesemester. Tyskarna älskar sverige… det är ju inte så konstigt, de ser ju all det vackra vi har omkring oss. Gröna fina skogar, välmående åkrar med gul raps och blått lin. hur vackert som helst. Rena fina gator och vägar. Vackra välordna städer och bra service på campingplatserna.

Inte bryr sig de semestrande tyskarna om att vår svenska borgerliga regering ska låta privata företag få ta över bilprovnings jobb med att hålla koll på våra bilar. Den borgerliga privatiseringen gör att det kommer att bli tre gånger dyrare för oss att besikta våra bilar. Hur i hela världen kan de göra något så urbota dumt som bara blir dyrare?? Men det är klart det drabbar ju ingen rik… De som har råd att byta bil varje år eller så, de behöver ju aldrig besikta sina bilar följaktligen slipper de den tre gånger dyrare besiktningskostnaden. Eller så har de tjänstebil med rätt att dra av besiktningskostnaden…. Var är skattebetalarnas förening nu då?

De tyska turisterna har också överseende med att köerna genom Söderköping är hur långa som helst. Söderköpings kommun säger ju att det är Göta Kanals broöppning som är orsaken och där är det just nu hur mycket tyska båtar som helst. Så det är klart att det inte irreterar landsmännen på vägen. Att det är alla dess stoppljus i Söderköping som är orsaken det talas det tyskt om… förlåt tyst om ska det vara.

Nähä nu ska jag bege mig ut och njuta av sommaren.

God dag.

3 comments

 1. Aquila. Tack och detsamma till dig.
  “Lasse”
  Undrar om du någonsin ska förstå så mycket att du inser att vi inte förespråkar skatter på allt. Det är lika okunnigt som att tro att det enbart är båttrafiken som skapar köer i Söderköping. Jag hoppas att du är smartare en så?
  J-å

 2. Det är lättare att tycka om politiker än att tycka om politiker. Fast dom är ju människor även dom, sägs det. Ute på djupt vatten i bland och ute i kyla likaså.
  Du kommer snart att ha samma förutsättningar, om jag förstår rätt, i norska djupa kalla vatten. Se upp när ni rundar SV Norge som kan vara bökigt med sjöhävningen.
  Seglarhälsning från
  Aquila med förhoppn om QSOn på färden

 3. När ska ni beskatta alla båtar som hindrar trafiken i Söderköping? Ni som företräder skatter på allt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *