Lördagens reflektion.

Vilket underbart väder som mötte mig när jag vaknade. Uppe tidigt för att köra tillbaka en lånad släpkärra. Nu har jag hela dagen på mig hur ska den användas? Det blir nog en runtur till barnen, och någon av vännerna. Får se vem som är hemma.

Appropå barn och vänner. Jag var på en såkallad valdebatt igårkväll. Det är mycket prat hit och dit om sänkta skatter och mera pengar i plånboken, men det är ganska få som pratar om solidaritet.. Detta så viktiga ord. Vad får solidaritet kosta och vem tänker jag på när jag säger solidaritet? Jag tänker i första hand på mina barn och barnbarn, mina vänner, arbetskamrater, grannar och många fler. Visst är det ok för mig att betala skatt när jag vet att det är bra för så många.

Ordförande för många är Ylva Thörn, kommunals ordförande, hon berätta om den gemensamma sektorn som är så viktigt för att ett samhälle ska fungera. Vi ska ta oss till jobben, vi ska ha skolor och dagis, vi ska ha sjukvård om det behöv, vi ska ha någon som tar hand om våra gamla föräldrar. Det är så mycket i vårat samhälle som “bara fungerar” men det är inte gratis, det är dit våra skatter går.

I september ska vi bestämma om vi gemensamt och solidariskt ska fortsätta att betala skatt eller om vi ska sänka skatterna och låta var och en betala sin samhälls service själv. Tänk då på att det är de som har lägsta inkomsterna som har största behovet av samhället stöd. De som inte får del av skattesäkningarna… Det är djupt osolidariskt och det är det som valet handlar om….

Rösta inte bort solidariteten med varandra..

2 comments

  1. Tänk vilken oerhörd bitterhet du utstrålar. Att du lägger en så otrolig mängd negativ energi på denna orättvisa som du beskriver, påverkar hela din person i negativ rikting.
    “Lär dig livets stora gåta, älska glömma och förlåta” Ett gammalt svenskt ordspråk. Det betyder inte att du har fel i sak bara att du kan gå vidare som en gladare person.

  2. Solidaritet? Att få en kostnad på Vickelbygården med 6080:- Pensionen var 5500:- Skatten 1000:- plus kostnad för tel tidningar m.m. Bara för att man äger ett halvt hus med taxeringsvärde och bankskulder. Det var rättvisa från Pappers avd. 54 och Sossarna mellan 1990-95 och döden bara för att hon utförde sitt arbete på Fiskeby.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *