Lördagens reflektion.

I går var jag ute och valarbetade.. Det vill säga jag stod utanför ett av Norrköpings storköp och delade ut en liten folder om vilka lokala frågor som vi på Vikbolandet tycker är viktigt att jobba med. Två saker var tydliga när jag summerade kvällen:

1. Det är trevligt att prata med människor, också med de som inte delar min politiska åsikt. Det är bra att prata med varandra också när man inte tycker lika.

2. De flesta ger uttryck för att de är trötta på det spektakel som utgör den sista månade före valet. Min käpphäst, att val ska vinnas varje dag under mandatperioden, delas av väldigt många.

Något att ta fasta på inför den kommande mandatperioden.

En före detta arbetskompis, aktiv i Moderaterna, har skrivit märkliga saker i en insändare. Han fick svar på tal, ganska rejält dagen efter i en annan insändare. Detta skrev jag om igår…. Idag är denna arbetskamrat ute i media med en ny insändare och försvarar sig och sina moderater men…. vad svårt jag har att känna igen hans språk.. Jag undrar stillsamt om han har tränat hårt på att skriva på ett annat sätt/språk än vad han brukar göra.

Polis, flera hundpatruller, tre helikoptrar och även hemvärnet, har varit ute och letat efter en försvunnen man… Eftersöket har pågått i flera dagar och nu har mannen äntligen hittats. Dock inte av eftersökspersonalen utan av en privatperson. Den stackars mannen låg död på sin vanliga joggingrunda alldeles nära bebyggelsen. Alltså i det området som han brukar vara på sina rundor… Jag ställer mig verkligen frågande till hur ett eftersök planeras samtidigt som min tanke går till den stackars mannen och hans anhöriga.

Trevlig helg.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *