Tisdags reflektion.

I dagens Folkblad är det inte bara val som behandlas.. Nej de skriver också om en bilförare som med sina tre småflickor i baksätet, försökte köra ifrån poliserna efter att ha blivit stoppad i en bälteskontroll. Ingen i bilen hade säkerhetsbälte på sig. När mannen kom på att detta skulle kosta böter, stacka han iväg… Vilken idiot. Han vet ju att polisen vet vem han är, de har bilnummer, körkort och hemadress. Bara att åka hem och hämta honom alltså… Men, nejdå polisen tog omedlbart upp jakten på honom. Med tre barn utan bilbälten i baksätet, startade biljakten på gatorna i Norrköping. Det slutade med att polisbilar spärrade vägen så mannen körde in i polisbilarna. Finns det ingen med ansvar på polisen som kan ta dessa jaktsugna i örat och berätta vad det är som gäller.. I modern tid behövs inga biljakter, men så moderna var inte dessa jaktsugna poliser i Norrköping… Kanske borde de ägna lite tid åt all illegal reklam efter våra gator och vägar istället. Eller kanske rensa bort påkört vilt (och tamt) som ligger i vägbanorna. Där jag vet att poliser passerat..

I går, åkte jag för att köpa färg. Det för mig närmaste byggvaruhuset är Beijer, så jag åkte dit. Gick in och fram till färgavdelningen. Eftersom jag var osäker på vilken färg det skulle vara så behövde jag prata med en “fackman” Efter att ha väntat i 7 minuter utan att någon ens tittat på mig så bestämde jag mig för att gå därifrån. Det är ju ingen ide att stå där om jag är osynlig… Jag åkte istället till Byggmax. Omedelbart när jag kom in tittade “fackmannen” upp och nickade. Behöver du hjälp frågade han. Ja tack sa jag. Jag var synlig. Va skönt. Nu undrar jag ju naturligtvis vad skillnaden beror på?? Medan jag funderar på detta så fortsätter jag att åka till Byggmax.

Norrköpings kommun tänker använda sin förköpsrätt för att köpa in det gamla stationshuset i Fiskeby. Det innehåller också en del mark runt omkring. Bra tycker jag, för den dagen det blir någon Ostlänk, (höghastighetsjärnväg mellan Stockolm och Linköping), så skulle det förvåna mig om banverket drar spåret i mitt i Norrköping. Naturligtvis blir det både billigare och snabbare med ett tågstopp i Fiskeby istället. Men det har inte Norrköpings politiker och tjänstemän kommit på ännu. Eller.. så stoppar de huvudet i sanden.

God dag.

2 comments

  1. Jag vände mig till “Fackmän” vid min olycka, vid min frus olycka och när jag med 35 år i företaget blev övertalig. De brydde sig inte ett dyft. Sitter vi då i samma “båt”. När Polisen gör sitt jobb får de skit för det. När de gör som LO struntar i sitt jobb får de också skit. Vad och hur tänker en inbiten sosse.

  2. Egentligen borde jag inte säga emot dig, jag känner ingen annan som har mer erfarenhet av rättvisan än du ; ) fast jag undrar ändå, om man bestämmer sig för att smita från en bälteskoll, finns det då inte skäl att misstänka andra grövre brott.kunde ju tom vara ngn annans barn, jag tyckte de gjorde rätt, man kan inte knäppa upp ungarnas bälten och tro man ska slippa undan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *