Onsdag den 29 sept

Det har varit mycket nu… Mobilkran kom med kort varsel för att lyfta upp båten på land. Det drar med sig en hel del jobb, som inte är klart ännu. Städa tvätta konservera motor mm mm. Därefter ska båten täckas med presenningshus för att stänga den illvilliga snön ute. Men allt detta är planerade aktiviteter som om man vill, kan ses som starten på nästa sommar. Och det vill jag.

Appropå planerade aktiviteter, så ställer sverigedemokraterna till oro också i Östergötlands landsting. De fick mandat nog för att föhindra en stark majoritet bland de “vanliga” partierna. I dagens Folkblad kan jag läsa Ledarskribentens önskan att para ihop.. Vrinnevilistans Lars Pettersson, med numera Socialdemokraten, förra mandatperioden Vrinnevilistans, Helene Andersson/Molina, till ett par. Det blev många kommatecken i den meningen. Kanske borde det ha varit en del utropstecken också för tänk… Om detta var planerat redan från början… Tänk om det var den planeringen som fick Helene Andersson/Molina att hoppa tillbaka till Sossarna inför det här valet… Fy vilken hemsk tanke.

Appropå hemsk tanke, så såg jag att Sverige just nu deltar i en övning med ett fingerat “Cyberanfall” det betyder att främmande makt anfaller våra samhällsfunktioner genom att förstöra möjligheter till datakomunikation, el leveranser mm mm. En mycket farlig situation för Sverige och de flesta länder. Nå nu ska vi träna vårat dataförsvar under ledning av USA….. Värsta tanken alltså. USA kommer att få kunskap om hur hela vårat cyberförsvar fungerar. Tänk er själva om vi skulle ha samövat med Ryssarna, vilket djävla liv det hade blivit på svenska massmedier. Men jag ser USA som ett större hot mot världsfreden idag och till dem lämnar vi ut våra innersta försvarshemligheter. Tvi attan så galet!

Galna, det blir ICA handlaren på Kungsgatan i Norrköping. Detta för att Kungsgatan spärras av för biltrafik en tid framöver. Vi tappar massor av kunder säger handlaren… Tillåt mig att tvivla. ICA affären på Kungsgatan håller så mycket högre priser än till exempel Maxi så de som åker bil, handlar inte på Kungsgatan. Det gör bara det som inte kan ta sig till Maxi, våra studenter till exempel, och de får betala betydligt mer för livets nödtorft i den ICA affären. Så.. vad förlorar ICA på kungsgatan??

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *