Torsdag den 7 okt

Äntligen en dag i lungn och ro. Då menar jag inte blåsten. För det blåser nämligen tämligen.. Man skulle kunna säga att det blåser stadiga vindar i stan och byiga vindar i byn. I byn där jag bor regnar det också.. “Va bra att regnar, våra uteväxter behöver det” sa min som alltid positiva hustru. Men jag tycker ändå att det är skitväder, fast det ska jag inte tala om för henne.

Något som man borde tala om.. är dock “hemmet”. Då menar jag hemmet där vi ska bo när vi blir jättegamla, några år äldre en vad jag är idag alltså.. Jag läste i bladet att det åter har uppdagats.. att gamlingar låses in på nätterna. Detta är skandal.. De ända som kan glädjas åt detta är väl skattebetalarnas förening som ständigt tjatar om att sänka skatterna. För visst, vi sparar lite pengar på att inte ha nattpersonal.

Men vi andra då.. Vi som inte tycker att skattesänkningar är det viktigaste, hur agerar vi? Går vi till “Hemmet” och kollar att våra föräldrar får en bra vård, bra mat, intelektuell stimulans, fysisk stimulans och är omgivna av personal som orkar??? Om inte.. så gör det! Det är nu vi ska följa upp att våra förtroendevalda ger oss det som vi har efterfrågat. Det är nu vi ska grundlägga nästa val. Gå dit! Ställ frågor! Var kritisk! Ring eller skriv till dina förtroendevalda.

Men en del kommunala Tjänstemän..går det inte att skriva till. De kan nämligen inte läsa. I Norrköpings kommun har det fifflas med pengar på samma sätt som i Göteborgs kommun. Dessa fifflare har kunnat hålla på därför att det saknats “tydliga policydukument” som säger att de inte får stjäla.. Allt enligt dagens Folkblad. Vilket djäkla skitsnack… Redan i de tio Guds bud, står att Du ska inte stjäla. Har inte dessa tjuvaktiga tjänstemän läst budorden. Skolkade de unde kristomsundervisningen i skolan. Eller kanske tror de att det de kan bete sig som vilka höga direktörer som helst.

God dag.

3 comments

  1. Reflektion: Vi har krav på att samhället ska ta hand om våra äldre, men frågan är vilka krav vi ställer på oss själva. Vem är det som ansvar för att våra äldre ska få “[…]intelektuell stimulans, fysisk stimulans[…]”?? Vad har vi för något ansvar och då menar jag vilket ansvar har du och jag för våra äldra? Vi har format ett samhälle där vi institutionaliserar äldre i inrättningar, där vi förväntar oss att andra ska ta hand om, och ge den omsorg (gäller ej mat och husrum) som vi inte anser oss ha tid att ge. Vilka krav ska vi ställa på samhället och vilka krav ska vi ställa på oss själva?
    När det gäller fiffel, så är det beklagligt, men den diskussionen får vi ta vid ett senare tillfälle.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *