Måndag morgon.

Jag har vaknat till ett alldeles underbart väder. Solen lyser från en höstklar himmel. Från sjön avdunstar vatteånga så det ser ut som den ryker. Vinden är helt stilla och löven växlar i rött och gult.. Hösten är en vacker tid om jag bara lägger undan alla tankar på att sommaren är slut och vintern står för dörren. Tja, vintern är inte så dum den heller. Vi har tak över huvudet och varmt i stugan. Dessutom så lurar ju våren bakom vintern och… det är inte långt dit. Tittar jag mig runt i naturen så ser jag hur växterna redan har förberett sig för våren. Knopparna är redan klara om en väldig små så finns det ändå. Som en seglarbekant till mig sa vid båtupptagningen,”ja nu ska jag hem och fixa julklapparna så är det strax sjösättning igen”

Man kan välja.. om jag vill se tungt på något så blir det tungt men om jag bestämmer mig för att se det ljusa i varje ögonblick så blir det ljusare.. Det är fantastiskt vad lätt det är att påverka sitt eget välbifinnande. Leta efter glada saker så blir du glad eller gå en timme och le, så ska du se vad det är svårt att sluta le sedan….

Fast det är klart.. välja kan ibland vara svårt. Att välja mellan en ond och en god sak är ju oftast ganska lätt men att tvingas välja mella två onda saker är betydlig värre och att ha förmånen att välja mella två goda saker är rminsann inte heller lätt. Men som någon har sagt. kan du inte säga ut ditt beslut så är det inte färdigt, vänta då hellre ett tag till…

I norrköpings kommun är det fullt med oro över hur stora vågor det ska bli av den uppdagade mut och förskingringshändelsen som kom fram i ljuset förra veckan. Där kan man lungt säga att det kanske finns många som borde ha väntat med sina beslut om att roffa åt sig. De besluten var inte så bra underbyggda. Det borde ha föregåtts av frågan: Hur kommer jag att må när det uppdagas…

Appropå uppdagas. Polisen ska med hjälp av nya datorer kunna utreda brott på plats, för att spara tid. Bra, då tycker jag att de kan börja med att utreda om det är tillåtet för svenska polisen att starta och medverka i biljakter på allmänna väger, med fara för andra människors liv…. Därefter kan de utreda om det är tillåtet med all “olaglig” annonsering efter våra gator och vägar. Senast så har jag sett att en del rondeller i Norrköping var alldeles fullkletade med skyltar om en baskettävling i Norrköping. Otillåten annonsering på allmän plats och därtill nedskräpning av allmän plats. Hoppas att polisen har något i sina nya datorer om detta.

Angående att välja så har jag nu valt att gå ut och njuta av det vackra höstvädret.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *