Måndag den 18 okt

Elbolagen fortsätter att roffa åt sig.

I dag läste jag att elbolagen har prishöjningar på sina nätavgifter så det bara sjunger om det. Förra året 2009 höjdes nätavgifterna med 7 procent och i år är höjningen 8,5 procent. Det är skyhöga höjningar om man tänker på index och andra höjningar i vår omvärld. Återigen ett tydligt bevis för vad som händer när inte staten håller kontroll på de viktiga infrastrukturerna som el utgör en del av. Behöver jag påminna om att det var ”mitt” parti som satte igång dessa förskräckliga avregleringar.

En annan avreglering som är minst lika oroande är avskaffandet av den allmänna värnplikten. Det kommer att medföra att vi får en yrkesarmé som inte drar sig för något.. tex. får de inte dra sig för att driva krig utomlands.. Hemma hos andra alltså. Visserligen ska det ju ske under flagg av välvilja men så fort NATO är inblandad så ifrågasätter jag välviljan. Vad har uträttas i Afghanistan.. Tydligen så klarar inte för världens starkaste militär att få stopp på Talibanerna. Är det då underligt att våra svenska försvarsanställda säger nej till utlandstjänst som soldat. Nej det tycker inte jag, men försvarsledning sparkar de som säger nej till att kriga hemma hos andra. Dåligt av Sveriges riksdag som beslutade om avskaffandet av allmän värnplikt och istället tvingar ut vårat ”försvar” i anfallskrig i främmande länder.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *