Onsdag den 27 okt

Ny sexualbrottslag på gång

Ska bristande samtycke ersätta det nuvarande kravet på tvång för att döma någon för våldtäkt? Den och andra frågor ska regeringens utredare ge svar på när utvärderingen av 2005 års sexualbrottsreform presenteras i dag.

Ja man kan ju undra hur det ska göras, när lusten dyker på.. Ska man då i dessa intesiva ögon blick, stoppa upp och ta fram en försäkran på heder och samvete “att jag samtycker” eller det är väl lika bra med en försäkran om hälsotillståndet och ev avsikt att använda preventivmedel också.. Men jag förstår ju svårigheten för lagstiftaren också, det är bara svårt att låta bli att skämta lite om det.

Appropå att skämta, så visar det sig att de sk “politiker bloggarna” har kommit av sig. De kom ju till sig för att vara en kontaktpunkt mellan väljare och politiker… Pyttsan, det var bara för att sprida sin valpropaganda som de engagerade sig i att skriva “valbloggar” nu är det tyst… Ofattbart med tanke på allt som fortsätter på osolidaritetens väg i det här landet. Men en del bloggare har ju inte gett upp. Jag tex..

Jag försöker idag att med hjälp av en insändare i Folkbladet, rikta uppmärksamheten på att massmedia ensidigt sprider det “Moderata” budskapet istället för att belysa vilka effekter den “Röd-Gröna” alternativa budgeten skulle ha fått för effekter för oss medbogare… Men akta dig vad Folkbladets moder… förlåt oberoende socialdemokratiska ledarskribent, pucklar på mig. Hu så fel jag har… Men faan trot.

2014 skulle vi ha firat den 200 åriga freden i Sverige… Vad säger ni om det? Om vi tittar på vårat engagemang i Afganistan… Är det en “Humanitiär insats” eller är vi inblandade i ett krig.. Man kan ju undra..

God dag.

1 comment

  1. Angående sexualbrottslagen, tycker att jag att du ska låta bli att skämta om det. Vi har tillräckliga problem med att kvinnor och män behandlas olika både inom både arbetsliv och inom rättsväsendet där vi har ett system där en kvinnas åsikt inte får samma värde som om det skulle varit en man.
    När det gäller Folkbladet, så tycker jag bara det är hyckleri att försöka påstå att man skulle vara socialdemokratisk, när det med all framtydlighet framgår hur ägardirektiv påverkar innehåll och inriktning.
    När det gäller krig, så orkar jag inte ta upp det. Jag tycker bara synd om alla människor som får lida pga av oss.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *