Vår demokrati

Måndag den 13 dec.

Isande kall måndagmorgon. 14 grader kallt ute tidigt i morse och nu “bara” 9 grader. Kan det bero på alla Lucior som går runt och sprider ljus och värme i denna vinternatt? Inne håller sig värmen bra men inte med så stor hjälp av elbolagen, jag håller fart i min braskamin istället.

Men kallast är det nog i hjärtat… någon har angripit vårat svenska öppna samhälle, eventuellt en självmordsbombare. Det går kalla kåra på min rygg, lika kalla som när högerextremisterna visar sitt ansikte genom att råna banker och vapendepåer mm, lika kalla som när människor ger sig in i affärer för att råna ibland med yxhjälp.. Visserligen kan man ju tycka att livsmedelskedjornas ägare rånar oss när vi går dit och handlar men de använder sig av tillsynes, lagliga metoder. Lika kalla kårar som när skattesmitare av stora mått kommer undan eller när Moderaterna inte vill berätta vem som ger alla pengar till deras valkampanj. Jag tycker att också detta är ett angrepp på vårat öppna Sverige och vår demokrati.

Jag undrar vad FRA´s signalspaning har hjälp till med.. Ja fiaskot i Göteborg såg vi ju hur polisen handfast och resolut, angrep helt oskyldiga personer efter tips från signalspanarna.

Nu ska jag starta min kortvågsradio och ägna en stund åt min egna signalspaning. Här om dagen, lyssnade jag in en radioamatör i Pajala. Det är spännande ska ni se. Inte så att det var något farligt han planerade men just att via korta vågor i rymden… kunna prata med Tore i Pajala, det är spännande.

Appropå rymden, så kan vi kommande natt beskåda ett meteor intrång i vår världs atmosfär. Jag antar att vårt rymdförsvar klara av detta men man vet ju inte så inatt ska jag utrusta mig med kamera och batong… om det kommer något rymdmonster hit..

God dag medborgare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *