Dagens reflektion.

Politiker åtalad för våldtäkt.. Braskande rubriker i media. Sanningen är att en ung man som var föreslagen till ett förtroendeuppdrag i Norrköpings kommunfullmäktige, har åtalats.. Han plockdes bort omgående när misstankar om brott framkom. Men varför fortsätter media att skriva om “politiker” det är ju inte sant. Och vad är skillnade på en politiker och en förtroendevald?? Någon som vet?

Medias sätt att hanskas med alla dessa uttryck och dessutom anse att dessa förtroendevalda kan man smutskasta och kränka hur mycket som helst, har skapat ett mycket konstigt sätt att förhålla sig till förtroendevalda på.

Medias okunskap och hänsynslöshet är orsaken till att kostnaderna för polis skydd av våra förtroendevalda har ökat väldigt. Ni orsakar alltså skattebetalarna stora extra, onödiga utgifter med erat taskiga synsätt när det gäller förtroendevalda. Jag vill härmed bussa skattebetalarnas förening på er… massmedia.

Helt befriade från detta är två vänner till oss som just nu är på väg över atlanden från Kap Verde mot västindien. De är inne på sitt fjärde dygn och har 1760 distansminuter kvar. ca arton dygn till alltså. De seglar på passadvinden vilket innebär medvind, solen lyser på dem och de har det helt enkelt underbart. Tänk om jag … nä så är det inte…

Bornholm har det förfärligt. Sex meter höga snödrivor massor med människor isolerade av snön. Hjälp har begärts också från Sverige. Konstigt.. jag var där i juli för ett par år sedan och det fanns inte en snöfläck som jag kunde se. Men vackert var det..

Nu blir det en stund med korta vågor tillsammans med ett gäng glada radioamatörer.

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *