Vem är det som smyger

I skogen? Något eller någon, smyger omkring i de svenska skogarna. Det har observerats vid flera tillfällen för några veckor sedan. Då långt norrut. En oidentifierbar skepnad, troligen i en lång grå kappa. Hatten.. djupt neddragen i pannan så ingen kunde se ansiktet… Plötsligt var den borta. Inga nya rapporter kom in. Huvudbryt var stort. Vem eller vad? Det var många som spekulerade i om det möjligen kunde vara Centerpartiets Miljöminister Andreas Carlgren som var ute på röstfiske.. Men njjae sa de mera politiskt insatta, “Carlgren är det då int. Men varför int dä då. Jo si, den grå långkappen peka åt samma hållet hele tia, så då kan det inte va en Centerpartist överhuvetagi”.. Nähä mådädå. I varjefall blev det tyst, inget hände….

Nu efter flera veckor börjar rapporterna dyka upp igen. Nu på betydligt sydligare breddgrader. Här har man observerat samma skepnad. Lång grå rock. Grå hatt djupt ned i pannan. En mycket målmedveten rikting i rörelsen…. Jaha ja då är det inte Andreas Carlgren. Från de södra Norrlandslänen rör sig skepnade åt sydväst. En spårexpert letade efter spår. Hittade dem och kunde samla upp lite spillning. Analysen är klar… det är inte någon Centerpartist utan det är en varg… En varg som kommit invandrande från Finland eller ryssland. Stor glädje i Centerpartiet och Alliansregeringen, det var alltså inte… Miljöministern… Ingen visste var han var nämligen. Han har inte varit synlig på ett tag.

Om det nu inte var….. nä nä det var det ju inte.. Någon av Carlgrens väljare hade ju med snöskoter jagat ifatt en varg och därefter slagit ihjäl den….. Tvi Tvi Tvi

Det finns fler som hoppas på hoppet.. här i Norrköping. En av våra duktiga hästhoppare har hoppat av Let´s Dance och hoppar istället in i värdscuppen i hästhoppning. Eftersom dansens “reilandshopp” inte gick så bra så önskar vi henne lycka till med hästhoppen istället. Hoppsan…

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *