Norsholm..

Mitten av allting. Ja det är faktiskt Norsholm. Mitt i mellan Norrköping och Linköping. Mitt i mellan Örebro och Västervik. Mitt i mellan (nästan iallafall) Stockholm och Göteborg. Knutpunkt mellan Södra stambanan och E4 dessutom Göta Kanal.. Här finns det röster för att placera en jarnvägsstation som ska betjäna höghastighetstågen.. Tjaa kanske ingen dum ide egentligen. Men då måste vi nog se att detta är lämpligt som centrum för den nya Östra Regionen.. Det för ju med sig att vi kanske ska damma av planerna på en storflygplats också… En vän till mig sa. Det är flera paralella järnvägsspår vi behöver, inte stora stationer på landet. Så kan det ju naturligvis vara. Men visst är tanken spännande på ett storcentrum i Norsholm..

Spännande är det också att följa hur Moderaternas “arbetslinje” har fungerat när det gäller att minska förtidpensioneringarna. Så här ser det ut enligt TV4 nyhetsredaktion.

Jobbcoacherna har hittills kostat staten 1,2 miljarder kronor. Men TV4 Nyheternas granskning visar att inte ens två av tio av dem som genomfört det tre månader långa programmet får ett riktigt jobb.

Det är långt färre än de siffrorna som Arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) har angett.

Inget vidare alltså. Det är det inte heller med våren. Nu börjar isen lägga sig i Östersjön. Båttrafiken har redan isproblem och värre blir det. Gotlandstrafiken kan bli drabbade av förseningar.. Ja ja, det har ju tågtrafiken varit ända sedan förra vintern.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *