Vänskap

..är ett uttryck som sysselsatt mitt huvud hela morgonen. Vad är riktig vänskap? Det är ganska lätt att hitta många företeelser som inte är att betrakta som vänskap, men tvärt om är svårare. Nu finns det tack och lov många riktigt goda vänner som sprider värme omkring sig och som alltid är beredd till en hjälpande hand eller en klapp på axeln som support när det är motigt. Vänner som ser och förstår utan att saker behöver sägas. Men också de som är med och gläds när det går bra. Utan andra avsikter en välvilja. Så tror jag att vänner ska beskrivas.

En falsk vän…är som en skugga. När solen lyser är det omöjligt att bli av med sin skugga.. Men om solen går i moln.. ja då försvinner skuggan spårlöst.

Muammar Gaddafi, har nu upptäckt att hans vänner har försvunnit spårlöst.. Alla dessa vänner som varit med och delat på Libyens oljetillgångar och alltid fjädrat sig när Gaddafi hållit hov, de är borta nu… Men först väntade de för att se hur demonstrationerna skulle gå i landet. Alla “vänner” höll andan.. så när nu Gaddafis förlust verkar säkrad, då byter alla “Vänner” fot. Nu tycker ju inte jag, att Gaddafi förtjänar några vänner, men det har jag aldrig tyckt..

Centerpartiet har vänner…. Jo då det har de, men inte tackvare Maud Olofsson, Andreas Carlgren eller Eskil Erlandsson, utan snarare trots dessa företrädare. Men.. Vännerna finns inte bland Moderaterna och det kanske börjar förstås också av centerpartisterna. Partiet som bara krymper och krymper och… får de något stöd bland “vännerna” Moderaterna då?? Nä då, de försvinner som skuggan.. spårlöst. Min gamla gamla morfar.. Bondeförbundare i hela sitt liv, känner säker förtvivlan och vemod när han idag ifrån sin himmel, ser hur hans gamla parti lierat sig med “Högern”

Näe vet ni.. man ska göra som hundarna… De hittar många härliga pinnar, på promenaden men innan de tar med sig en upphittat pinne så luktar de noga på den. Är den ok, så rullar de sig på den. Är den fortfarande ok så tar de med sig pinnen och sedan håller de reda på den hela promenaden. Hundar är kloka.. Dessutom riktigt goda vänner till oss människor. Så vi kan nog lära oss av dem att… Lukta ordentligt på din hittade vän innan du bestämmer dig för att det är en vän…

Appropå det.. Hur många vänner har du på Face Book.. Har du luktat noga på dem…

God dag, mina vänner.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *