Våra barn,

är idag ett hett ämne i pressen. Här i min kommun visar sig grundskolan vara bland de sämsta i landet… Kanske inte helt överraskande. Försvararna rycker ut och säger att “så där kan man inte mäta” nähä, men hur man än mäter så är resultatet detsamma, Norrköpings grundskole elever saknar i stor utsträckning gymnasiebehörighet.. Ett sätt att hjälpa våra barn i skolan är att se till att de får tillgång till de hjälpmedel som finns.. dyslektiker tex kan få hjälp med särskilda datorprogram. Men för att få det måste en hjälpmedelsterputh…. hjälpa till. Sådana specialterapeuther ska, enl rekommendationer, finnas en per 30000 invånare… I Norrköpings kommun finns det 1/130000 invånare… När det gäller elevantal i klasserna och lärartäthet samt lärarkompetens, så är jag tacksam för att jag har skolan bakom mig.. Det vill säga, skolan står inte bakom mig men jag har skolan bakom mig…… Hur fanken blev det där nu då.

I dag ska jag besöka en vårdcentral, en för mig helt okänd.. Det ska bli spännande att göra en kvalitetsbedömning där. Men vad är utmärkande för en bra vårdcentral då?? Kanske inte så lätt att säga.. Men bemötandet är ju viktigt.. är de vänliga och tillmötesgående.. om så är fallet.. kan det då bero på mig, att jag är vänlig och tillmötesgående. Eller också motsatsen… Vem vill möta en ilsken och tjurskallig gubbe på sitt jobb…. Så är det det här med behandling förståss, jag söker ju för en åkomma som jag vill bli frisk ifrån, kan de fixa det? Eller måste jag åka kors och tvärs på en massa andra undersökningar först… Ja ja, det ska bli spännande att se..

Spännande är det också i Libyen, det kan ju gå så himla illa där så att vi inte får bensin till våra bilar.. Ohh Hämska tanke.. Det var ju befriande att igår höra Centerns Maud Olofsson säga att vi måste komma bort från beroendet av fossila bränsle snabbt…. Tänk att det sa Miljöpartiets Maria Wetterstrand i valrörelsen. Hon påpekade att övergången till alternativa bränslen hade stannat av med den Borgerliga regeringen. Då sa Maud Olofsson att det inte var så bråttom… Tur att hon kan ändra sig.. Det är bråttom..

Nu måste jag tanka bilen medan det finns något att tanka i, fast jag har ju en tank att tanka i… kan man tänka sig i sina innersta tankar.

God dag… och trevlig helg.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *